Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Το επτάχρονο κορίτσι από το Χαλέπι σταμάτησε να αναρτά tweets

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/0456059f304042b24e3c841fe948a57c_L.jpg
Επτάχρονο κορίτσι το οποίο αναρτούσε tweets από το πολιορκούμενο ανατολικό Χαλέπι και είχε συγκεντρώσει παγκόσμια συμπάθεια έχει εξαφανιστεί από το Twitter, εν μέσω σφοδρής επίθεσης από τις συριακές και τις ρωσικές δυνάμεις για την κατάληψη της πόλης.




Η Μπάνα Αλαμπέντ αναρτούσε tweets στα αγγλικά με τη βοήθεια της δασκάλας μητέρας της και έδινε εικόνες από τη ζωή στο πολιορκούμενο τμήμα της συριακής πόλης.
Ο λογαριασμός της στο Twitter, ωστόσο, διεγράφη την Κυριακή, καθώς Σύροι κυβερνητικοί στρατιώτες καταλάμβαναν θέσεις της συριακής αντιπολίτευσης στο Χαλέπι.
Το τελευταίο tweet, από τη μητέρα της, ανέφερε: «Είμαστε σίγουροι ότι μας καταλαμβάνει ο στρατός. Θα σε δούμε ξανά μια άλλη ημέρα, καλέ μας κόσμε. Γεια χαρά - Φατέμα».
Ο λογαριασμός της Μπάνα - @alabedbana - είχε προσελκύσει 100.000 ακολούθους.
Σε επαφή με το βρετανικό δίκτυο BBC τον Οκτώβριο, η Φατέμα τόνισε ότι η κόρη της ήθελε «ο κόσμος να ακούσει τη φωνή μας».

Σε ένα tweet της τον Νοέμβριο, η Μπάνα έγραφε: «Απόψε δεν έχουμε σπίτι, βομβαρδίστηκε κι έγινε συντρίμμια. Είδα ανθρώπους να σκοτώνονται και κινδύνεψα να πεθάνω κι εγώ».

seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου