Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ξύλο στη δίκη της Χρυσής Αυγής

http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/p/620x380/crop/both/2f/2f86abff0a9846bb9ccea89ea7527675.jpg
Ξύλο εντός της δικαστικής αίθουσας έπεσε το πρωί στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς σημειώθηκαν  συμπλοκές αντιεξουσιαστών και μελών της ΧΑ. 




Η δικαστική αίθουσα του εφετείου μετατράπηκε σε ριγκ με τους αστυνομικούς να βρίσκονται στη μέση εκατέρωθεν υβριστικών συνθημάτων και αντικειμένων να εκσφενδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση.
Όλα ξεκίνησαν  όταν στο βήμα ανέβηκε μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στο στέκι Αντίπνοια το καλοκαίρι του 2008. Ο μάρτυρας αρνήθηκε να καταθέσει αν δεν έμπαιναν μέσα περίπου 50 αντιφασίστες στους οποίους μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε επιτραπεί η είσοδος. Παρά τις έντονες παρατηρήσεις της προέδρου του δικαστηρίου ότι θα πρέπει να καταθέσει, η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει με την είσοδο στην αίθουσα μελών αντιεξουσιαστικών οργανώσεων και αντιφασιστών που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το Εφετείο.
Το ακροατήριο χωρίστηκε στα δυο και υβριστικά συνθήματα, αντικείμενα, μπουκάλια κλπ άρχισαν να ανταλλάσσονται και από τις δύο πλευρές. Οι συμπλοκές μεταξύ των δύο ομάδων είχαν ως αποτέλεσμα την  παρέμβαση των ανδρών της αστυνομίας, ενώ οι δικαστές αποχωρούσαν από την έδρα, διακόπτοντας για την ερχόμενη Πέμπτη στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.


Παναγιώτης Στάθης
       capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου