Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Καθαρισμός του χειμάρρου της κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων

https://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/02/3-2-17-KATHARISMOS-XEIMAROY1.jpg?fit=701%2C526
Ο Δήμος Σερρών ξεκίνησε τον  καθαρισμό του χειμάρρου των Αγ. Αναργύρων στην περιοχή ευθύνης του  από την “Κόκκινη γέφυρα” έως την γέφυρα της οδού Σιγής.




Στα έργα Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος

Στην κοιλάδα Αγ. Αναργύρων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017.

https://i2.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/02/3-2-17-KATHARISMOS-XEIMAROY.jpg?w=800

“Ο καθαρισμός του χειμάρρου της κοιλάδας Αγ. Αναργύρων ήταν επιβεβλημένος να γίνει αφού έτσι η ροή του νερού θα γίνεται ελεύθερα χωρίς εμπόδια όπως, π.χ αυτοφυή βλάστηση, δέντρα, φερτές ύλες κτλ. και δεν θα κινδυνεύουν από πιθανές πλημμύρες οι γύρω περιοχές. Με την ολοκλήρωση του έργου οι πολίτες που δραστηριοποιούνται στην κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων καθώς και οι κάτοικοι της περιοχής θα αισθάνονται πιό ασφαλείς” , δήλωσε ο κ.Αγγελίδης.

Σωστός χρόνος καθαρισμού

Να σημειώσουμε ότι ο καθαρισμός της κοίτης γίνεται το σωστό χρονικό διάστημα, αυτή τη φορά, καθώς την προηγούμενη (πριν τέσσερα περίπου χρόνια) είχε γίνει τον… Μάιο μήνα όταν τα δενδρα είχαν ανθίσει, με αποτέλεσμα και ο καθαρισμός να είναι πιο δύσκολος, αλλά και να διαταραχθεί το οικοσύστημα της περιοχής.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 68.178,90 € και οι εργασίες οι οποίες εκτελούνται, σύμφωνα με την μελέτη την οποία συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών είναι οι εξής:

https://i0.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/02/3-2-17-KATHARISMOS-XEIMAROY4.jpg?w=800

Καθαρισμός της κοίτης του χειμάρρου Αγ. Αναργύρων από αυτοφυή βλάστηση, ξυλώδη φυτά, δέντρα, φερτές ύλες κλπ από την γέφυρα της οδού Σιγής μέχρι την κόκκινη γέφυρα.

anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου