Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

"Όχι" στον οίκο Gucci

http://www.rthess.gr/photos/akropoli1-696x522.jpg
Απέρριψαν ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το αίτημα της εταιρείας Gucci να διοργανώσει επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη αν και η πρόταση συνοδευόταν από χορηγία ύψους 2 εκατ. ευρώ.




Στην αιτιολόγησή τους σημειώνουν πως ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας του μνημείου δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Η εκδήλωση που θα γινόταν την 1η Ιουνίου θα ξεκινούσε στις 10 το βράδυ με την πρόβα να διεξάγεται δύο ώρες νωρίτερα. Οι διοργανωτές δεσμεύονταν, δε, για άμεσο ξήλωμα των εγκαταστάσεων με το πέρας της εκδήλωσης.

Τα μέλη του ΚΑΣ απάντησαν στους Ιταλούς ότι «ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco».

Απόλυτα σύμφωνη δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η οποία μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι «ο Παρθενώνας είναι σπουδαίο μνημείο και παγκόσμιο σύμβολο που πρέπει εμείς οι Έλληνες να το προστατεύουμε ιδιαιτέρως όταν παραμένει αδιάκοπη η προσπάθεια μας για επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα».

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου