Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η Αμφίπολη κρύβει κάτι μεγαλύτερο (ΦΩΤΟ & BINTEO)

http://www.thousandnews.gr/media/k2/items/cache/bc51a93bcae44b41bf1ecad4f12b8873_L.jpg
"Οι επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα. Ξέρουν που πρέπει να σκάψουν και τι έχουν να αντιμετωπίσουν στον τύμβο Καστά" τόνισε με έμφαση ο δημοσιογράφος Γιώργος Ροδάκογλου καλεσμένος στη διακαναλική πανελλαδική εκπομπή "ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ" του ομίλου Βεργίνα TV.




Σημείο αναφοράς της εκπομπής της Εύης Καλίνη και του Γιάννη Γετίμη ήταν οι εξελίξεις της ανασκαφής στην Αμφίπολη μέσα από μια δημοσιογραφική προσέγγιση.
Ο Γιώργος Ροδάκογλου τοποθετήθηκε στο πρώτο μέρος της εκπομπής σε αρκετά ζητήματα κρατώντας λεπτές ισορροπίες αλλά άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι ο τύμβος Καστά κρύβει για τους 'Ελληνες μια μεγαλύτερη έκπληξη.


βίντεο: https://youtu.be/38ssUYOZlFk


ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
Ο Σαμαράς μας χάρισε ένα μνημείο σε τι μας ενόχλησε, χάσαμε κάτι;
Εάν δεν ήταν η Γ.Γ του ΥΠΠΟ Λίνα Μενδώνη η ανασκαφή θα βρισκόταν ακόμη στα σκαλοπάτια και δεν θα τελείωνε ούτε σε δέκα χρόνια.
'Εγινε με τον πλέον σύγχρονο και ενδεδειγμένο τρόπο μέσα σε ένα καλά οργανωμένο πλαίσιο.
'Ηταν μπουνιά στους αρχαιολόγους του κατεστημένου που δεν νοούν ή δεν θέλουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Το επικοινωνιακό μοντέλο της 'Αννας Παναγιωταρέα και των δημοσιογράφων που συμμετείχαν ήταν πρωτοποριακό και αποδοτικό .Ακόμη και οι επικριτές θα το αποδεχτούν στην πορεία του χρόνου.
Η Κατερίνα Περιστέρη θα έπρεπε να καταγγείλει στο 30ο ΑΕΜΘ την έλλειψη αστυνόμευσης και όχι να μιλήσει για την υγρασία σε δυο γωνίες του μνημείου επιχείρημα που αναιρέθηκε από το αρχιτέκτονα της ανασκαφής.
Στον τύμβο Καστά εργάσθηκε και εργάζεται η ελίτ των επιστημόνων με κορυφαίο τον αρχιτέκτονα Μιχάλη Λεφαντζή.
Γρηγόρης Τσόκας Σπύρος Παυλίδης και ο κύριος Νύγδελης λαμπεροί επιστήμονες .
Οποιαδήποτε ονοματολογία για το Μακεδονικό μνημείο είναι παρακινδυνευμένη μέχρι αποδείξεως. Θέλει πολύ μελέτη και πρέπει να ακούμε μόνο τους επιστήμονες,
Δεν επιχειρώ να κάνω την αγιογραφία κανενός πολιτικού αλλά ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι ο μόνος που προσπαθεί να ρίξει χρήματα στην Αμφίπολη μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αυτή είναι η αλήθεια.
Αποτελεί προσωπική επιλογή η απόφαση μου να καταγράφω ως δημοσιογράφος όλες τις στιγμές αυτού του μνημείου, από τις λαμπερές ημέρες του έως τις πλέον σκοτεινές. 'Ακουσα και ακούω πολύ όμορφες ιστορίες από τους κατοίκους της περιοχής. Έκανα φιλίες. Είναι κάτι σαν το δεύτερο σπίτι μου.
Είμαι βέβαιος ότι η Αμφίπολη κρύβει πολύ δυνατές εκπλήξεις. Οι επιστήμονες ξέρουν που πρέπει να σκάψουν και ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν.


 thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου