Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Βγήκαν τα τεφτέρια στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

http://www.rthess.gr/photos/pill-notebook_mesa.jpg
Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η οικονομική κρίση και η ανέχεια των Ελλήνων. Αγοράζουν φάρμακα βερεσέ, για να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.




Αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα φάρμακα των τριών ή πέντε ευρώ, όπως λέει στο ΡΘ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, τουλάχιστον 50-100 πολίτες σε κάθε φαρμακείο της Θεσσαλονίκης ζητούν να πάρουν τα φάρμακά τους βερεσέ. Στα τεφτέρια γράφονται από 10 έως και 400 ευρώ. Βραχνάς για τους πολίτες αποτελεί και η υψηλή ή καθολική συμμετοχή που καλούνται να
πληρώσουν για τα φάρμακά τους.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Η πολιτεία δεν έχει καταλάβει τίποτα. Μόνο αν έρθουν σε ένα φαρμακείου και δουν τι συμβαίνει καθημερινά θα καταλάβουν τί συμβαίνει» είπε στο ΡΘ ο κ.Θεοδοσιάδης.

Ανέφερε υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι δημιουργούν χρέη όχι μόνο σε ένα αλλά και σε δύο και σε τρία φαρμακεία. Χρέη συσσωρεύονται και κάποια εξ αυτών παραμένουν απλήρωτα, ανέφερε, προσθέτοντας πως οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να τα εισπράξουν.

  rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου