Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΣΕΡΡΕΣ: Το 1ο Φόρουμ για τη συνεργασία των 17 χωρών Βαλκανικής & Μαύρης Θάλασσας

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2017/02/balkansforum170228-e1488303270901.jpg
Το πρώτο φόρουμ για τη συνεργασία των χωρών της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας θα φιλοξενήσει από τις 24 ως τις 26 Μαίου η πόλη των Σερρών,




...  φιλοδοξώντας το φόρουμ αυτό να αποτελέσει το ξεκίνημα ενός θεσμού – εργαλείου στις προσπάθειες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), για την ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.
Στο επίκεντρο του φόρουμ θα βρεθούν ζητήματα που αφορούν τις προοπτικές της βιώσιμης ανάπτυξης προς το 2030, τους δρόμους της ενέργειας, την ψηφιακή οικονομία, τις γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, τη γεωργία, το περιβάλλον και τη χρήση των πόρων, τα δίκτυα θαλάσσιων και χερσαίων μεταφορών, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό. Θα συμμετέχουν, άλλωστε, 42 ομιλητές από κυβερνήσεις, τοπικές αυτοδιοικήσεις, πανεπιστήμια, διεθνείς οργανισμούς και πολυεθνικές στατηγικής σημασίας, καθώς και 350 σύνεδροι, ενώ στη διοργάνωση έχουν συμβάλλει και 100 εθελοντές από την πόλη των Σερρών.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την διοργάνωση του φόρουμ, ο αντιπεριφεριάρχης Σερρών, Γιάννης Μωϋσιάδης, έκανε λόγο για ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη των Σερρών, ενώ ανέφερε ότι η αντιπεριφέρεια συμμετέχει στη διοργάνωση. Επισήμανε, επίσης, ότι θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την τοπική κουλτούρα και τον πλούτο του λαϊκού πολιτισμού, καθώς και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του GeoRoutes Cultural Institute, συνδιοργανωτή φορέα του φόρουμ, Γιάννης Μπαλακάκης, τόνισε ότι στις ευμετάβλητες συνθήκες, που επικρατούν σήμερα στο χώρο των Βαλκανίων και της Μαύρης Θάλασσας, αναζητούνται, στο πλαίσιο του φόρουμ, τρόποι προώθησης της οικονομικής συνεργασίας και της ανάπτυξης της περιοχής. Άλλωστε, αποφασίστηκε να γίνει στις Σέρρες η διοργάνωση ώστε, στο ίδιο πνεύμα με τους στόχους του Geo Routes, να αναδειχτεί μια άλλη Ελλάδα, εκείνη που έχει αναδείξει αξιοθέατα και διαθέτει τις σχετικές υποδομές.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
     allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου