Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Σοκ στην Τούμπα-Μαθήτρια αυτοτραυματίστηκε παίζοντας «Μπλε Φάλαινα»

http://www.thessnews.gr/photos/mathitria_4.jpg
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μια περίεργη υπόθεση αυτοτραυματισμού 14χρονης μαθήτριας γυμνασίου εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα σε σχολείο στην Τούμπα.



  Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Αγγλικών Διογένης Παπαδόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, καθηγήτρια στην Τούμπα αντιλήφθηκε πως η μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της, η οποία της αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας».
Άμεσα ενημερώθηκε η μητέρα του κοριτσιού και ειδοποιήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως μάλιστα προέκυψε η 14χρονη υποστήριξε πως δεν είναι μόνη στο παιχνίδι, άλλα συμμετέχουν άλλα 15 άτομα φίλοι και συμμαθητές τις τελευταίες 20 ημέρες.
Θύμα του ίδιου επικίνδυνου παιχνιδιού φαίνεται να έπεσε πριν λίγες ημέρες 15χρονη μαθήτρια από την Κατερίνη. Φέρεται να πήρε οδηγίες μέσω facebook από κάποιον που της ζήτησε να χαράξει με ξυράφι τα πόδια της και να πάρει υπνωτικά χάπια. Αυτοτραυματίστηκε στους μηρούς, πήρε δύο χάπια και κατέληξε στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να διατρέξει κίνδυνο η ζωή της.
Η διαδικτυακή παγίδα ξεκίνησε το 2013 από τη Ρωσία, κι έκτοτε πήρε μεγάλη έκταση. Η λεγόμενη πρόκληση διαρκεί 50 ημέρες. Η δυσκολία των προκλήσεων κλιμακώνεται με κατάληξη την αυτοκτονία του παίκτη.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο Γιώργος Νάκος, ψυχολόγος της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικών εγκλημάτων.
Συνέστησε μεγάλη προσοχή στους γονείς προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους δεν συνομιλούν στο δίκτυο ούτε δέχονται αιτήματα φιλίας από αγνώστους.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου