Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Δίκτυο ΑΤΜ γάλακτος και στην Δυτική Μακεδονία

http://www.thessnews.gr/photos/atm-galaktos.jpg
«Από Πρώτο Χέρι»! Έτσι ονομάζεται μία ακόμη πρωτοβουλία ανάπτυξης αυτόματων πωλητών (ΑΤΜ) γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων,




η οποία αναπτύσσεται στην δυτική Μακεδονία διαθέτοντας ήδη τρία σημεία πώλησης, ενώ σύντομα θα αποκτήσει άλλα δύο.
Τα ΑΤΜ γάλακτος και τυριών δημιουργούν αργά, αλλά σταθερά, πιστούς «φίλους» σε πολλά σημεία της χώρας και μοιραία «κλέβουν» πελάτες από τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ.
Στα τελευταία ούτως ή αλλιώς πολλές ανά την Ελλάδα τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής-εμπορίας γαλακτοκομικών ειδών αδυνατούν να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους γιατί μία θέση στο «ψυγείο» τωνσούπερ-μάρκετ κοστίζει πολλά, ενώ και οι όροι αποπληρωμής των ισχυρών λιανεμπορικών αλυσίδων είναι ενίοτε απαγορευτικοί για τις μικρές βιοτεχνίες-βιομηχανίες-συνεταιρισμούς-ομάδες παραγωγών του γάλακτος.
Ο ΘΕΣγάλα από την Θεσσαλία και η επιτυχία του έδωσε το κίνητρο και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιδιώξουν να μπουν στην αγορά.

Μία ομάδα 6 αγελαδοτρόφων με την επωνυμία «Από Πρώτο Χέρι» συστήθηκε πριν λίγο καιρό και αποτελείται από κτηνοτρόφους του νομού Κοζάνης, που τόλμησαν να καινοτομήσουν στον τόπο τους.

http://www.thessnews.gr/photos/atm21.jpg

   Τα ΑΤΜ με την επωνυμία «Από Πρώτο Χέρι» είναι 2 στην Κοζάνη και ένα στην Πτολεμαίδα, ενώ αναμένεται σύντομα να δημιουργηθούν άλλα δύο. Προς το παρόν πωλούν μόνο αγελαδινό γάλα, αλλά θα διατεθεί σύντομα γιαούρτι και τυρί.
Το γάλα, που πωλούν, μεταφέρεται καθημερινά από τις φάρμες των παραγωγών στην μεταποιητική μονάδα «Φάρμα Λευκάρων», όπου περνάει από όλα τα στάδια επεξεργασίας και μετά πηγαίνει στα ΑΤΜ.

Στα μελλοντικά σχέδια της ομάδας των κτηνοτρόφων της Κοζάνης είναι η παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων και η δημιουργία επιπλέον σημείων πώλησης.

http://www.thessnews.gr/photos/atm22.jpg

   Να σημειωθεί ότι τα ΑΤΜ αποτελούνένα παράλληλο κανάλι πώλησης γάλακτος, παρόλο που όλο το 2016 και από τις αρχές του 2017 οι πωλήσεις του γάλακτος υποχωρούν.

Σύμφωνα και με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της εταιρείας Nielsen, (η καταγραφή των πωλήσεων αφοράτην περίοδο από τις αρχές του 2017 έως και την 25η Μαρτίου), παρουσιάζεται πτώση 15,8% των πωλήσεων γάλακτος σε αξία ή απώλειες 15 εκατ. ευρώ, με την υποχώρηση των πωλήσεων σε όγκο να αγγίζει το 12,7%.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου