Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΣΕΡΡΕΣ: Αδελφοποιήθηκαν με την Αγία Νάπα Κύπρου

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2017/05/aggelidisagianapa170515-e1494843685430.jpg
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπογράφτηκε μεταξύ του Δήμου Σερρών και του Δήμου Αγίας Νάπας Κύπρου το Σάββατο 13 Μαίου 2017 στο δημοτικό θέατρο “ΑΣΤΕΡΙΑ”.




Σε μια όμορφη εκδήλωση οι δύο Δήμαρχοι, Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος εκδήλωσαν τη βούλησή τους να συνεργαστούν σε μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως:
  • Αξιοποίηση και συνεκμετάλλευση  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Οι πόροι των προγραμμάτων αυτών είναι πολύτιμοι,  ιδίως στην τρέχουσα περίοδο που οι οικονομικές ενισχύσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις πολιτείες μας, είναι περιορισμένες.
  • Στήριξη με κάθε δυνατό τρόπο, ο ένας τον άλλο Δήμο, την κοινή ευρωπαϊκή προοπτική των περιοχών μας, εφόσον οι χώρες μας είναι μέλη και εταίροι των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
  • Προώθηση σημαντικών συνεργασιών, προς το συμφέρον και των δύο Πόλεων, και των δύο Δήμων ,  και των δύο κοινωνιών  εκατέρωθεν. Μεταξύ αυτών, είναι τα ζητήματα διασύνδεσης με την επιχειρηματικότητα και τις εμπορικές συναλλαγές, η ανταλλαγή εμπειριών και αξιοποίησης ευκαιριών σε  επενδυτικές πρακτικές, η καινοτομία και τεχνολογία, η ανάδειξη της  μνημειακής κληρονομιάς.
  • Επίσης  στήριξη  των νεανικών και εκπαιδευτικών   δράσεων, των κοινών  δράσεων πολιτισμού,  της προβολής του φυσικού πλούτου των περιοχών μας, της αξιοποίησης των  τουριστικών δυνατοτήτων και των δύο πλευρών κ.ά.
  • Με τη συνυπογραφή των πρωτοκόλλου συνεργασίας μας, παράλληλα  ενισχύεται η κινητικότητα και οι αμοιβαίες επισκέψεις των δημοτών μας,  Κυπρίων στις Σέρρες και Σερραίων στην Αγία Νάπα Κύπρου.
Η τελετή της αδελφοποίησης ολοκληρώθηκε με χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα από το Δήμο Αγίας Νάπας αλλά και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Σερρών.
Να υπενθυμίσουμε ότι η αποστολή του Δήμου Αγίας Νάπας φιλοξενήθηκε από το Δήμο Σερρών και στο τριήμερο που παρέμειναν στις Σέρρες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν αξιοθέατα του Δήμου Σερρών καθώς και να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα.
Το ραντεβού ανανεώνεται για τις αρχές Ιουνίου 2017 όπου αποστολή του Δήμου Σερρών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αγγελίδη Πέτρο θα επισκεφτεί τον Δήμο Αγίας Νάπας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδελφοποίησης μεταξύ των δύο Δήμων.


 allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου