Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Βασικός μέτοχος στο Mega ο Ι. Σαββίδης – Tι σημαίνει αυτό για το μέλλον του καναλιού;

https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2017/05/sav.jpg
Σε ένα πρώτο, αλλά καθοριστικό βήμα για την αναδιάταξη του μιντιακού χάρτη – και μάλιστα την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι το ΕΣΡ εισηγείται τη διενέργεια διαγωνισμού για 4 έως 6 τηλεοπτικές άδειες –




ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε το 20% του Mega, το οποίο αντιστοιχεί στο μερίδιο της οικογένειας Μπόμπολα (Πήγασος).
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «η Πήγασος ΑΕ αναφέρει ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της Τηλέτυπος ΑΕ Τηλεοπτικών Προγραμμάτων, ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω ΑΕ, από 32,7321% σε 13,0961%».
Η εξέλιξη αυτή συνδέεται άμεσα με το μέλλον του Πήγασου (Έθνος, Ημερησία), αλλά και την έκβαση της διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης στην οποία έχει μπει ο ΔΟΛ και αναμένεται στις 31 Μαΐου να ανοιχθούν οι προσφορές των υποψηφίων αγοραστών – εφόσον υπάρχουν. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το «μπάσιμο» Σαββίδη στο Mega σχετίζεται και με τις δύο αυτές εξελίξεις και το ενδεχόμενο συνολικής επένδυσής του στο χώρο των ΜΜΕ.
Ειδικά για τον ΔΟΛ και το Mega, εάν τυχόν ο Ιβάν Σαββίδης αποκτήσει τον άλλοτε κραταιό Οργανισμό ή τη συμμετοχή αυτού στο Mega, αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών και άρα τον απόλυτο έλεγχο. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας υπέβαλαν την παραίτησή του από το ΔΣ της Τηλέτυπος που ελέγχει το Mega ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης και ο γιος του, Παναγιώτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα της εξαγοράς του ποσοστού του Mega από τον Ιβάν Σαββίδη φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη εκπονηθεί επιχειρησιακό πλάνο για τον τηλεοπτικό σταθμό και την επαναλειτουργία του από την Grant Thornton, η οποία επίσης «τρέχει» την ειδική εκκαθάριση στον ΔΟΛ.
Το πλάνο της Grand Thornton για το Mega προβλέπει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ, στην οποία θα κληθούν να εισφέρουν, εφόσον το επιθυμούν, όλοι οι παλαιοί μέτοχοι (Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης και ο υπό εκκαθάριση ΔΟΛ).
Κατά πληροφορίες, η πλευρά Βαρδινογιάννη έχει ατύπως δώσει το πράσινο φως στην πλευρά Σαββίδη, οπότε υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις με τη συμμετοχή στη ΑΜΚ και την εξαγορά των ποσοστών του Πήγασου και του ΔΟΛ ο Ιβάν Σαββίδης να αποκτήσει όχι απλώς την πλειοψηφία, αλλά τον πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της Πήγασος

thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου