Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Νεκρή εντοπίστηκε η 45χρονη στη Βρίσα

http://www.rthess.gr/photos/seismos2_1.jpg
Τραγικός ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης στη Λέσβο.




Νεκρή ανασύρθηκε στις 20:30 η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί σε ερείπια κτιρίου στο χωριό Βρίσα.
Η εύρεση της άτυχης 45χρονης έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν εκεί.
Για την παροχή πρώτων βοηθειών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου ο σύζυγός της, ελαφρά τραυματισμένος.
Ένα ζευγαρι ηλικιωμένων είχε απεγκλωβιστεί από το σπίτι του, το οποίο δεν είχε καταρρεύσει εντελώς, αλλά χαλάσματα έφραζαν την έξοδο.

Εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής του χωριού Βρίσα στη νότια Λέσβο μεταφέρουν αξιωματούχοι της αυτοδιοίκησης, μετά τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν, στο χωριό υπάρχουν τραυματίες, ενώ σε εξέλιξη είναι και επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας από το σπίτι της, που είναι υπό μερική κατάρρευση.
Τραυματίες μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης - Στήνουν σκηνές στο γήπεδο Πολυχνίτου
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σύμφωνα με πληροφορίες, ανασύρουν τραυματίες από τα ερείπια σπιτιών του οικισμού, ενώ γίνεται λόγος για ηλικιωμένους που ζουν στο χωριό και οι οποίοι δεν απαντάνε στα τηλέφωνα που δέχονται από οικείους τους.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 10 τραυματίες, ενώ ο στρατός στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου.
Παράλληλα, ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην τουριστική περιοχή των Βατερών προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς της Βρισάς.
«Ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού Βρίσα»
Για ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Έκτακτων Αναγκών του Δήμου Λέσβου Νίκος Καρασάββας, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει πως το μισό χωριό έχει μεγάλες ζημιές και πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει. «Ακόμα και αυτά που στέκουν όρθια έχουν πολύ σοβαρά και εμφανή προβλήματα» σημείωσε.
Ο κ. Καρασάββας, που έχει μεταβεί στο χωριό, πρόσθεσε πως στη Βρίσα υπάρχουν τραυματίες που μεταφέρονται στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και από εκεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Και ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Γιώργος Καμπούρης, που βρίσκεται στην περιοχή της Βρισάς, ανέφερε πως η καταστροφή του χωριού είναι ολική. Μεταξύ των κατεστραμμένων κτηρίων είναι και το παλιό σχολείο του χωριού.
Κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου
Νωρίτερα, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας είχε αναφέρει ότι κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.
Επίσης, έκλεισαν λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα. Ο κ. Αρμενάκας είπε ακόμη ότι ζημιές έχουν αναφερθεί και στον οικισμό της Πλαγιάς.
Παράληλλα, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Ευστράτιος Κύπελης, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε γνωστό ότι μία γυναίκα στο χωριό Πέτρα έχει τραυματιστεί στο πόδι.
Μικρές ζημιές στη Χίο
Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς ανέφερε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά για σημαντικές ζημιές. Μικρές ζημιές, όπως είπε, έχουν αναφερθεί στην πόλη της Χίου και στο χωριό Κάμπος.
Στη Μυτιλήνη μεταβαίνει ο Ν. Τόσκας
Με ελικόπτερο μεταβαίνει στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Μαζί του είναι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί, και ομάδα της ΕΜΑΚ.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου