Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Θεσσαλονίκη: Ξεκινά το 6ο φεστιβάλ υπερηφάνειας

http://www.rthess.gr/photos/gay.jpg
Με τίτλο "έλα όπως είσαι" θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το 6ο φεστιβάλ υπερηφάνειας η αλλιώς Thessaloniki pride festival από 14 έως 17 Ιουνίου.




  Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων όπως παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές ταινιών, ομιλίες, υπαίθρια party και θα κορυφωθεί το Σάββατο στις 7.30 το απόγευμα στο Λευκό Πύργο με την καθιερωμένη παρέλαση.
Ο Δημαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ουι η δημοτική αρχή θεωρεί δεδομένη την αποδοχή της διαφορετικότητας. Όπως είπε απο κάποιους συντηρητικούς κύκλους όπως η εκκλησία η διαφορετικότητα έχει χαρακτηριστεί ως αμαρτωλή και κάλεσε την εκκλησία να αλλάξει ρότα. 
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης όπως δήλωσε απο την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων. Για τις φωνές εναντίον της παρέλασης τόνισε ότι είναι πρόβλημα αυτών που διαφωνούν με αυτή.
Ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πόγκας δήλωσε ότι ο αέρας της κοινωνικής ελευθερίας πνέει στη θεσσαλονικη αλλά η προσπάθεια για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να συνεχιστεί.
Ο εκπρόσωπος του φεστιβάλ Κ. Θάνος Βλαχογιάννης σημείωσε ότι το φεστιβάλ έχει ανοδική πορεία και στόχος του είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων της ομοφυλοφιλικης κοινότητας. 
Τόνισε ότι στη χώρα μας οι ομοφυλόφιλοι αντιμετωπίζουν μπουλιγκ απο μερίδα της κοινωνίας απο το σχολείο μέχρι τους χώρους εργασίας. Ανεφερε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αρωγός αλλά η πολιτεία έχει πολλά ακόμη να κάνει για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα τους όπως αυτό του πολιτικού γάμου και της υιοθεσίας.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου