Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

ΣΕΡΡΕΣ: Η αδελφοποίηση με την Αγία Νάπα Κύπρου

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0918-e1496811689668.jpg
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αδελφοποίησης του Δήμου Σερρών με τον Δήμο Αγίας Νάπας την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017 στην Αγία Νάπα Κύπρου.




Οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε ειδική τελετή συνυπόγραψαν τα επίσημα έγγραφα και δήλωσαν τη βούλησή τους να προχωρήσουν οι δύο Δήμοι αδελφοποιημένοι προς το μέλλον.
Να υπενθυμίσουμε  σε ανάλογη τελετή στις 13 Μαίου 2017 στις Σέρρες , οι δύο Δήμαρχοι υπέγραψαν αντίστοιχα έγγραφα δήλωσης και δέσμευσης για την αδελφοποίηση των δύο Δήμων.
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη δυνατότητα συνεργασίας Σερραίων παραγωγών και επιχειρήσεων τουριστικού ενδιαφέροντος της Αγίας Νάπας, λέγοντας τα εξής:

“Οι Σέρρεςδιαθέτουν επίσης υψηλό επίπεδο στον τομέα της γαστρονομίας.   Τα σερραϊκά προϊόντα διατροφής που φθάνουν στα ράφια των καταστημάτων, στην κουζίνα και στο πιάτο των καταναλωτών, ξεχωρίζουν για τη γεύση και την ποιότητά τους.  Η εκτροφή για παράδειγμα βουβαλιών στον σερραϊκό κάμπο, το ούζο, το ξακουστό σερραϊκό  λουκούμι «ακανές», τα κονσερβοποιημένα γεωργικά προϊόντα,   μπορούν να αποτελέσουν τις πρώτες γέφυρες συνεργασίας μας.  Μπορώ επομένως να προβλέψω με αισιοδοξία στον τομέα της κουζίνας και της γαστρονομίας μια αμοιβαίου συμφέροντος συνεργασία  μεταξύ των Ξενοδοχείων σας και των Σερραίων παραγωγών”.

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2017/06/DSC_0774-1-e1496811679869.jpg

Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων  δίνει τη δυνατότητα  να προωθηθούν από κοινού συνεργασίες , προς το συμφέρον και των δύο Δήμων εκατέρωθεν.
Ενδεικτικά οι δύο Δήμοι μπορούν να συνεργαστούν για:
– Συνεκμετάλευση ευρωπαικών προγραμμάτων.
-Ζητήματα διασύνδεσης με την επιχειρηματικότητα και τις εμπορικές ανταλλαγές.
-Την ανάδειξη της μνημειακής κληρονομιάς.
-Πολιτιστικές δράσεις , προβολή του φυσικού πλούτου των δύο περιοχών, αξιοποίηση των τουριστικών δυνατότητων, των επιχειρηματικών συνεργασιών κ.α
Στην αποστολή συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Μερετούδης Δημήτρης, Γρηγοριάδης Χρήστος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γρηγοριάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μυστακίδης Παύλος,  Σουλτάνα Γεωργούλα και ο πολιτιστικός σύλλογος Επταμύλων “Οι Ακρίτες”.


δελτίο Τύπου
 allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου