Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Σκουπίδια ΠΑΝΤΟΥ..."Μάχη" με Μπουτάρη για ιδιώτη

http://www.rthess.gr/photos/101.jpg
Υγειονομική βόμβα οι τόνοι σκουπιδιών στους δρόμους και ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στην καθαριότητα. Πάνω από 1.500 τόνοι σκουπιδιών στη Θεσσαλονίκη. 
Χθες δεν βγήκαν απορριμματοφόρα ούτε για τα νοσοκομεία.




 "Πόλεμος" για την απόφαση Μπουτάρη να αναθέσει σε ιδιώτη την αποκομιδή. Η σχετική πρόσκληση αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Σήμερα αναμένεται η κατάθεση των προσφορών. Έχει προϋπολογισμό 192.000 ευρώ. Αν όχι σήμερα επιχειρείται αύριο να αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών. Πυρά από την ΠΟΕ- ΟΤΑ. Κατηγορεί τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ότι έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό και διαμηνύει ότι δεν θα το επιτρέψουν. Από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Φοίνικα όπου στις 10:00 επρόκειτο να κατατεθούν οι προσφορές.

Το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρείται βέβαιο πως το παρών στη συνεδρίαση θα δώσουν και εργαζόμενοι στον δήμο.

Στο μεταξύ νέα συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα μεταξύ της ΠΟΕ- ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών Π.Σκουρλέτη. «Αν δεν βρεθεί λύση με δεδομένη τη απόφαση του Ελε.Σ μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει οι δήμαρχοι να αρχίσουν να απολύουν» δήλωσε ο κ.Σκουρλέτης.

Η νομοθετική ρύθμιση που αποφασίστηκε κάνει λόγο για προκήρυξη 2.500 μόνιμων θέσεων μέσω ΑΣΕΠ και δίνει τη δυνατότητα νέων συμβάσεων μέχρι να βγουν οι προσωρινοί πίνακες του διαγωνισμού. Απορρίπτει την πρόταση η ΠΟΕ- ΟΤΑ. Ζητά μόνιμες θέσεις για όλους τους συμβασιούχους. Σήμερα παρουσιάζει τη δική της πρόταση και συνεχίζει τις κινητοποιήσεις.

Για σήμερα έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας 11:00 με 15:00, ενώ έχουν προγραμματιστεί συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.
Στην Αθήνα προγραμματίζεται νέα πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σήμερα συνεδριάζει για το θέμα η ΚΕΔΕ.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου