Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΣΕΡΡΕΣ: Τουριστική προβολή στις εκθέσεις των Βαλκανίων

http://allanea.gr/wp-content/uploads/2017/07/tourismos170704-e1499201064974.jpg
«Η παρουσίαση των Σερρών, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις βαλκανικών κρατών αποτέλεσαν πρώτης τάξης ευκαιρία για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας».




Τα παραπάνω επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Παναγιώτης Γρηγοριάδης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο Σερρών στις διεθνούς επιπέδου εκθέσεις Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο, στην Σόφια (15-17), στο Βουκουρέστι (16-19) και στο Βελιγράδι (23-26), πρωτεύουσες της Βουλγαρίας,  της Ρουμανίας και της Σερβίας αντίστοιχα.
«Οι πολίτες αυτών των γειτονικών κρατών» τόνισε «επισκέπτονται την χώρα μας και την Κεντρική Μακεδονία, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, αλλά ιδίως τους θερινούς μήνες, οπότε καταφεύγουν στις παραλίες της».
Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Ωστόσο, ολοένα αυξάνεται κι ο αριθμός όσων επισκέπτονται τις Σέρρες και τον τόπο μας γενικότερα, προκειμένου να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, τις ομορφιές, την ζωή σ’ αυτόν, καθώς επίσης το Αυτοκινητοδρόμιο, το οποίο αποτελεί σπουδαίο προορισμό για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε ολόκληρα τα Βαλκάνια».
Να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος, στο πλαίσιο των εκθέσεων είχε συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης των χωρών αυτών και με τον Υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού & Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας κ. Rasim Ljajic.
Ενδεικτικό της σημασίας των εν λόγω τουριστικών εκθέσεων αποτελεί και η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, όπως σ’ αυτήν του Βελιγραδίου, την οποία επισκέφθηκαν η Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Έλληνας Πρέσβης στο Βελιγράδι Ηλίας Ηλιάδης.


δελτίο Τύπου
 allanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου