Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Αεροσκάφος της Turkish Airlines επέτρεψε τη μεταφορά φορητών υπολογιστών στην καμπίνα

http://s.kathimerini.gr/resources/2017-07/turkishairlines-thumb-large.jpg
Αεροσκάφος της Turkish Airlines στην Κωνσταντινούπολη επέτρεψε σε επιβάτες να έχουν μαζί τους φορητούς υπολογιστές στο εσωτερικό της καμπίνας, γεγονός που αποτελεί ένδειξη για άρση της απαγόρευσης των ΗΠΑ.




Την πληροφορία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN TURK και το πρακτορείο Dogan αναφέροντας ότι ο εθνικός αερομεταφορέας έδωσε το «πράσινο φως» για την μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών σε αεροπλάνο που απογειώθηκε στις 06:45 τοπική ώρα από το αεροδρόμιο Ατατούρκ με προορισμό το αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή οι ΗΠΑ ήραν την σχετική απαγόρευση για πτήσεις από το Αμπου Ντάμπι προς τις ΗΠΑ με την αιτιολογία ότι η εταιρεία Etihad είχε θέσει σε εφαρμογή αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας.

Τον περασμένο Μάρτιο οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τη χρήση λάπτοπ στις καμπίνες σε πτήσεις που είχαν αφετηρία δέκα αεροδρόμια σε οκτώ χώρες (Αίγυπτο, Μαρόκο, Ιορδανία, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Κατάρ και Τουρκία) και προορισμό τις ΗΠΑ καθώς υπήρχαν φόβοι ότι εκρηκτικοί μηχανισμοί θα μπορούσαν να συνδέονται με αντίστοιχες συσκευές στο αεροσκάφος.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου