Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Σκάνδαλο Μονής Εμμαούς: Εισαγγελέας 'καλεί' ιδιώτες δανειολήπτες

http://www.rthess.gr/photos/dsc_0214.jpg
Ανοίγει η 'βεντάλια' του κατηγορητηρίου στην πολύκροτη υπόθεση της Μονής Εμμαούς στον Άγιο Βασίλειο Θεσσαλονίκης, που ερευνάται από το 2008.




Να καθίσουν στο εδώλιο 23 ιδιώτες για λήψη εικονικών τραπεζικών δανείων, εισηγείται προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης η αντεισαγγελέας Εφετών Ειρήνη Χρυσογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ η πρόταση αφορά ευθύνες που αναζητήθηκαν στα πρόσωπα πιστών και φίλων του μοναστηριού, που συνήψαν δάνεια - το συνολικό ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 11 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων για λογαριασμό της "Εμμαούς" με φουσκωμένα τραπεζικά δάνεια.

Κατά την αντεισαγγελέα Εφετών, οι εμπλεκόμενοι δανειολήπτες θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για το αδίκημα της απάτης σε βάρος τράπεζας.

Το βασικό σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης, που άρχισε να ερευνάται από το 2008, έχει πάρει ήδη το δρόμο για τις δικαστικές αίθουσες με την παραπομπή σε δίκη έξι προσώπων, ανάμεσά στους οποίους τρεις μοναχοί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), μία εργολάβος, ένας πολιτικός μηχανικός κι ένας δικηγόρος, που κατηγορούνται για κακουργηματική απάτη, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, εις βάρος του μοναστηριού.

 rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου