Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Ο Δήμαρχος Π.Αγγελίδης απηύδησε με τον Καμμένο και έστησε «μπαϊράκι» για τα στρατόπεδα

https://i1.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/08/P8265958.jpg?fit=701%2C336&ssl=1
Αγγελίδης προς Κόλλια και Σταμπουλή: «Παραιτηθείτε από την Κυβέρνηση» αν δεν παραχωρηθούν τα στρατόπεδα στο Δήμο Σερρών




 Αλλαγή στάσης από τη Δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη στο θέμα των στρατοπέδων. Από εκεί που έδειχνε ανεκτικότητα στις «ορέξεις» του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, το οποίο άλλαζε συνέχεια τους όρους παραχώρησης των στρατοπέδων του Δήμου Σερρών, αξιώνοντας κάθε φορά και περισσότερα, τώρα κάνει αγώνα δρόμου για τη δημιουργία ενός ισχυρού πανσερρραϊκού μετώπου, με αίτημα την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης των στρατοπέδων.

Σύσκεψη με τους βουλευτές

Ετσι το περασμένο Σάββατο κάλεσε σε σύσκεψη τους βουλευτές της Π.Ε. Σερρών να συνδράμουν στον αγώνα. Στην πρόσκληση δήλωσαν παρών 5 από τους 6 βουλευτές (δεν παρέστει η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία σημειωτέων είχε να υποδεχθεί στο Υπουργείο το Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα). Από αυτούς οι τέσσερις (Αραμπατζή, Καραμανλής, Τζελέπης, Μεγαλομύστακας) δήλωσαν την υποστήριξή τους στα αιτήματα του Δημάρχου, η έκτη (η κυρία Σταμπουλή) είχε να καταθέσει τη δικιά της πρόταση για την διεκδίκιση των Στρατοπέδων.
Αυτή τη φορά η Δημοτική Αρχή επανήλθε στην αρχική της θέση της ολοκλήρωσης  συμφωνίας που είχε επιτευχθεί επί θητείας Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Μάρτιος 2012) για την παραχώρηση των στρατοπέδων «Εμμ. Παππά» και «Παπαλουκά» στο Δήμο Σερρών, ενώ ταυτόχρονα ζητά από του Υπουργείο Εθνικής Αμυνας την παραίτηση του ΤΕΘΑ από την αγωγή που άσκησε κατά του Δήμου Σερρών (μέσα στο καλοκαίρι, με την οποία ζητά την καταχώρηση στο Κτηματολόγιο του στρατοπέδου).

Οργίλη κριτική του Δημάρχου σε Μ.Κόλλια-Αφρ.Σταμπουλή

Κατά τη διάρκειά της σύσκεψης, ασκήθηκε έντονη κριτική κατά της πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ τα «βέλη» του Δημάρχου Σερρών δέχτηκαν τόσο η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά η οποία αρνήθηκε όχι μόνο να υπογράψει το αίτημα της δημοτικής αρχής, αλλά και να παραστεί η ίδια ή εκπρόσωπός της στην συνάντηση, όσο και η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή. 
Η κυρία Σταμπουλή αρνήθηκε να υπογράψει την επιστολή-διαμαρτυρία που προτίθεται να στείλει η δημοτική αρχή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, καταθέτοντας δική της αντιπρόταση. (επαναδιαπραγμάτευση της παραχώρησης στο Δήμο Σερρών κατά κυριότητα των ανενεργών χώρων οι οποίοι αναμφισβήτητα ανήκουν στο ΤΕΘΑ – με αφετηρία το άρθρο13 του Ν.4407/2016 – με την προϋπόθεση πως οι χώροι αυτοί, δεν έχουν περάσει στην Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, πράγμα που επιτρέπει τη διεκδίκησή τους ακόμη και με μηδενικό αντάλλαγμα.

Ο Π.Αγγελίδης πρότεινε σε Σταμπουλή και Κόλια  Στρατόπεδα ή να ρίξουν την Κυβέρνηση

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε:
 «Οι μάσκες έπεσαν. Από την κα Κόλλια δεν το περίμενα. Η κα Σταμπουλή γελοιοποιήθηκε. Κυβερνητική βουλευτίνα λέει όλα τα στρατόπεδα να έρθουν στο Δήμο και ο στρατός να μην πάρει τίποτα. Και της απαντώ: στο χέρι σας είναι. Εσείς κα Σταμπουλή και η κα Κόλλια μπορείτε να πείτε στην κυβέρνηση: ή τα δίνετε όλα στο Δήμο Σερρών και δεν παίρνει τίποτα ο στρατός ή διαφορετικά εμείς σας ρίχνουμε. Ας το κάνουν στο χέρι τους είναι. Ποιον κοροϊδεύουν;»
 «Η θέση όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών και της δικής μας ήταν να έρθουμε σε μια πολιτική συμφωνία με τον στρατό. Και ήρθαμε   καταλήγοντας από τα δύο στρατόπεδα Εμμ.Παππά και Παπαλουκά που είναι 285 στρέμματα, τα 45 στρέμματα μένουν στον στρατό και τα υπόλοιπα 235 έρχονται στο Δήμο, κατά κυριότητα. 
Δηλαδή το 15% το κρατάει ο στρατός και το 85% έρχεται στο Δήμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση ήταν υπέρ της θέσης αυτών που διαφωνούν, δηλαδή όλα στο Δήμο τίποτα στον στρατό. Έγινε όμως κυβέρνηση, είδε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι, άλλαξε θέση –και πολύ σωστά-και τώρα όπου πάει και διαπραγματεύεται παίρνει και ο στρατός κάτι. Στη Θεσσαλονίκη δίνουν το στρατόπεδο «Π.Μελά» κατά χρήση για 99χρόνια και ο στρατός παίρνει 99 διαμερίσματα.

 Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ για την στάση της κυρίας Κόλλια. Κρίμα, δεν το περίμενα. Τώρα, όμως, αποκαλύφθηκαν τα πάντα.

Εμείς εμμένουμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας Αβραμόπουλου, την οποία έχουν υπογράψει πάρα πολλοί φορείς. Ειλικρινά δεν περιμένω τίποτα από την σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ελπίζω να έρθει μια συνετή πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο και να κλείσει την συμφωνία. Και θα το δείτε. Αυτή την συμφωνία κάποτε θα την κλείσουν.»

https://i2.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/08/P8265974.jpg?w=768&ssl=1

Μιχ. Τζελέπης: «Αναιρεί τον εαυτό του ο Παν.Καμμένος-Μας εμπαίζει!»

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας άσκησε ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό σε βάρος της κοινωνίας των Σερρών. Από τα «βέλη» του δεν γλίτωσε ούτε η Σερραία βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ , κατηγορώντας της για … αλαλία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
«Δυστυχώς από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν περίμενα κάτι το διαφορετικό. Γιατί άλλα λέγει και άλλα πράττει. Είναι σύνηθες αυτό. Γι’ αυτό έχουμε και τον εμπαιγμό μέσω της δημοτικής αρχής συνολικά της σερραϊκής κοινωνίας.
Σε μένα προσωπικά σε επίκαιρη ερώτηση, στην Ολομέλεια της βουλής(25-7-16) ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κ.Καμμένος δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο που ήταν προς συζήτηση για την αξιοποίηση της περιουσίας της Εθνικής Άμυνας θα εξαιρούνταν τα στρατόπεδα του Ν.Σερρών γιατί προϋπήρχε συμφωνία. Και είπε χαρακτηριστικά ότι το κράτος έχει συνέχεια. 
Δυστυχώς βλέπουμε ότι ο κ. Καμμένος αθετεί αυτά που είπε από το βήμα της βουλής.Αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό

Αφρ.Σταμπουλή: «Χτίζεται το μισό Εμμ.Παππά»

«Δεν ήταν δυνατόν να υπογράψω αυτό το κείμενο. Έχει ως υπόβαθρο την ελλιπή- πλημμελή φροντίδα όχι μόνο αυτής, αλλά και αρκετών προηγούμενων δημοτικών αρχών να κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του δήμου ώστε αν διαπραγματεύεται από εκεί και πέρα με το ΤΕΘΑ ή με οποιονδήποτε να διαπραγματεύεται εκτάσεις που τεκμηριωμένα δεν ανήκουν στο Δήμο και να τεκμηριώσει το ΤΕΘΑ ότι ανήκουν σ’αυτό και όχι σε άλλον Οργανισμό. Αυτή η δουλειά δεν έχει γίνει»
δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή, αναφερόμενη στους λόγους άρνησης στήριξης και προώθησης του αιτήματος της δημοτικής αρχής.
«Πήγε να γίνει μια συμφωνία υποτίθεται με καλή θέληση η οποία έχει ως αποτέλεσμα να χτίζεται το μισό Εμμ.Παππά και να μένουν ελάχιστοι ανοιχτοί χώροι ,ως πάρκα. Άρα δεν μπορώ να υπερασπιστώ αυτή την συμφωνία. Την καταψηφίσαμε ως Διάβαση Πεζών, ενώ την ίδια μέρα που ψηφίστηκε ο νόμος η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση ότι συνεχίζουμε τις διεκδικήσεις μας. 
Τα στρατόπεδα των Σερρών δε έχουν περάσει στην υπηρεσία αξιοποίησης, άρα στην χειρότερη περίπτωση εφαρμόζεται το άρθρο 13, που μιλάει για αντιπαροχή 5% της αντικειμενικής αξίας. Αυτά που δίνει ο Δήμος είναι 35% της αντικειμενικής αξίας, χωρίς να υπολογίζονται τα δικά του ως δικά του. Εφόσον δεν έχουν περιέλθει είναι στη δυνατότητα διεκδίκησης της τοπικής κοινωνίας και διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο να πετύχει ακόμη και μηδενικό αντάλλαγμα.»

Στο πλευρό του Δημάρχου ο … Συντανιστής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Μιχ.Καρτερός


Την ώρα πάντως που η κα Σταμπουλή υποστήριζε πως η αντιπρότασή της θα έχει την στήριξη μερίδας της τοπικής κοινωνίας ο κ.Δήμαρχος στον πίνακα με τις υπογραφές που θα συνοδεύουν το κείμενο που θα αποσταλεί στον κ.Καμμένο παρουσίασε και αυτή του αναπληρωτή Συντονιστή της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Καρτερού, προκαλώντας την έκπληξή της ίδιας, αλλά και την ειρωνεία των συναδέλφων της.

https://i2.wp.com/www.anexartitos.gr/wp-content/uploads/2017/08/2017-08-29_012139.jpg?w=600&ssl=1

Συνέντευξη τύπου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης

Την Τρίτη (29-08-17) στις 13:30, στο γραφείο της αντιπολίτευσης (κάτω από το δημαρχείο Σερρών), οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου για το ζήτημα των στρατοπέδων

(πηγη: στοιχεία από την ΕΡΤ Σερρών)

anexartitos.gr

1 σχόλιο: