Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Αλλάζει η διοίκηση της ΔΕΘ- Helexpo

http://www.rthess.gr/photos/tzikas_4.jpg
To προανήγγειλε σε συνάντησή της με δημοσιογράφους η υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδια για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρούχα.




Όπως εξήγησε η θητεία της παρούσας διοίκησης λήγει μετά από παράταση ενός χρόνου στις 31 Αυγούστου.

Επιπλέον, ενημέρωσε πως τα επιμελητήρια όπως και το ΥΜΑΘ έχουν στείλει τις προτάσεις τους στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, τα οποία θα πάρουν και τις τελικές αποφάσεις.

Παράλληλα, η κ. Κόλλια - Τσαρουχά αποκάλυψε ότι στην θέση του προέδρου της εταιρίας θα παραμείνει ο Τάσος Τζήκας, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για το μέλλον του διευθύνοντος συμβούλου Κυριάκου Ποζρικίδη. Όπως εξήγησε η υπουργός υπάρχει μια νομική λεπτομέρεια για το αν πρέπει να διοριστεί ή να γίνει διαγωνισμός για την θέση.

Η απόφαση αναμένεται τα επόμενα 24ωρα πριν την έναρξη της 82ης ΔΕΘ.


Από την κουβέντα δεν μπορούσε να λείψει η συνύπαρξη με την Κατερίνα Νοτοπούλου και το γραφείο Πρωθυπουργού. Η υπουργός έκανε λόγο για καλή συνεργασία, καθημερινή επικοινωνία, αρνούμενη ότι υπάρχει μια συγκρουσιακή σχέση.

"Είναι σαν να είναι το Μαξίμου στο υπουργείο. Δεν έγινε το γραφείο Πρωθυπουργού για να ελέγξει το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Είναι το αυτί και το μάτι του Πρωθυπουργού. Και εγώ στέλνω αναφορές για τα θέματα στον Πρωθυπουργό,
δεν με απαξίωσε ο Πρωθυπουργός" τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Τσαρουχά.

"Στην αρχή ήθελα και εγώ να δω πως θα λειτουργήσει. Αλλά λειτούργησε θετικά. Για την κ. Νοτοπούλου είμαι η "μαμά" της λόγω ότι είναι μια πολύ νέα κοπέλα. Δεν προσπαθώ να την καπελώσω. Προσπαθεί να αποδώσει επάξια το ρόλο που της ανέθεσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι λίγο αυτό που κάνει" συμπλήρωσε.

Η υπουργός κλείνει περίπου 2,5 χρόνια στο ΥΜΑΘ και δηλώνει έτοιμη για μια αλλαγή σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

"Υπάρχει ένας προβληματισμός, ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος θα αποφασίσει για τον ανασχηματισμό. Δεν θα με πείραζε να μείνω εδώ. Θα ήθελα να δοκιμαστώ όμως και σε άλλο υπουργείο. Με τόσα χρόνια εμπειρίας θα ήθελα να δοκιμαστώ και αλλού. Ξέρω πολύ καλά το υπουργείο Παιδείας. Με εκφράζει απόλυτα ο πατριωτικός και εθνικός χαρακτήρας που έχει το ΥΜΑΘ. Η αλλαγή είναι απόφαση του Πάνου Καμμένου και του Πρωθυπουργού" επεσήμανε η υπουργός.

"Είμαι πολύ τυχερή γιατί έχω μείνει πολύ παραπάνω από άλλους στο υπουργείο. Θέμα μου ήταν να το κάνω προσιτό. Μια ουσιαστική επικοινωνία της κυβέρνησης με την Βόρεια Ελλάδα. Και οι Μακεδόνες και οι Θράκες το θέλουν το υπουργείο, γνωρίζοντας ότι δεν έχει τις αρμοδιότητες όπως άλλα υπουργεία.

Διατρέχω όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Ήμουν κοντά. Θέλω να δώσω με ακόμα πιο μεγάλη έμφαση ότι υπάρχει ένα υπουργείο, συνδετικός κρίκος με την κυβέρνηση" σημείωσε αρχικά προσθέτοντας το ΥΜΑΘ έχει αποψηλωθεί από προσωπικό (80-90 άτομα) όπως όλη η κεντρική διοίκηση δίνοντας παράδειγμα, ότι για τον Θερμαϊκό είχε στη διάθεσή της έναν μόνο υπάλληλο και προχώρησε σε ακόμη μια μετάταξη υπαλλήλου.
"Ο Θερμαϊκός καθαρίζεται επιφανειακά. Αυτό κάνουμε. Τα υπόλοιπα είναι αρμοδιότητες άλλων υπουργείων" συμπλήρωσε αναφερόμενη στο μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης του κόλπου.

rthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου