Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

«Ξέχασαν» να καλέσουν 6 δημάρχους σε σύσκεψη στη Βουλή για τον Σαρωνικό

http://www.thetoc.gr/images/articles/4/article_149934/ksexasan-na-kalesoun-6-dimarxous-se-suskepsi-gia-ton-sarwniko.w_l.jpg
Οι έξι δήμαρχοι των οποίων οι δήμοι απειλούνται από την οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό και τους «ξέχασαν», εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.




Τους κατεξοχήν αρμόδιους να παρουσιάσουν την εικόνα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την οικολογική καταστροφή των ακτών στο Σαρωνικό, «ξέχασαν» να καλέσουν στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος στη Βουλή την Τετάρτη που συγκαλείται με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή.  
Το γεγονός καταγγέλλουν με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Πειραιά με την επισήμανση ότι ενώ ορθώς έχουν κληθεί οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες και η δήμαρχος Σαλαμίνας, δεν έχουν κληθεί στη συνεδρίαση οι υπόλοιποι δήμαρχοι των περιοχών που έχουν πληγεί από την πετρελαιοκηλίδα.

Ολόκληρη η κοινή δήλωση των δημάρχων: 

«Ενημερωθήκαμε για την αυριανή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, με θέμα "Αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του Δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη ΙΙ".
Είναι απορίας άξιο το γεγονός, ότι ενώ ορθώς έχουν κληθεί οι Αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Νήσων και η Δήμαρχος Σαλαμίνας, δεν έχει κληθεί κανένας άλλος Δήμαρχος των περιοχών που έχουν άμεσα πληγεί από την μεγάλη αυτή οικολογική καταστροφή. Το γεγονός αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το αν τελικά επιθυμεί η κυβέρνηση να γίνει συζήτηση σε βάθος για το θέμα, αλλά και τη συνεργασία την οποία θέλει τελικά να έχει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ»

Ποιος αποφασίζει τις προσκλήσεις  

Ο κατάλογος των προσκεκλημένων συντάσσεται σε συνεννόηση του υπουργού στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία  με το προεδρείο της επιτροπής ( εν προκειμένω της επιτροπής Περιβάλλοντος) που αποστέλλει και τις προσκλήσεις.

Η ΝΔ ζητεί να κληθούν 9 δήμαρχοι 

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος Βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης είχε εγγράφως ζητήσει από την πρόεδρο της Επιτροπής Κ. Ιγγλέση  να κληθούν και άλλοι 9 δήμαρχοι πλην της Δημάρχου Σαλαμίνας.
Δείτε εδώ το γραπτό αίτημα της ΝΔ να κληθούν επίσης οι δήμαρχοι Κρωπίας, Αλίμου, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, Περάματος, Πειραιά, Σαρωνικού,Γλυφάδας και Παλαιού Φαλήρου.        

Γκρίνιες και αμηχανία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η πρωτοβουλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή να συγκαλέσει την επιτροπή Περιβάλλοντος και να καλέσει πλήθος φορέων ( αλλά όχι και τους δημάρχους όπως αποκαλύφθηκε) είχε προκαλέσει εξαρχής γκρίνιες.
'Ασπονδοι φίλοι του υπουργού στην Κ.Ο σε ιδιωτικές συζητήσεις του καταλογίζουν ότι εκ των υστέρων τους βάζει να απολογηθούν για σωρεία δικών του επικοινωνιακών λαθών.
Το κλίμα έχει φτάσει στα αυτιά του κ. Κουρουμμπλή ο οποίος πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνεπικουρούμενος από τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό ο οποίος θα έχει επιπλέον ρόλο να κατευνάσει τα πνεύματα αν οξυνθούν.      


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου