Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Βουλγαρία ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής - Ψάχνουν «λαυράκια» και εταιρίες «μαϊμού»

http://www.thessnews.gr/photos/FORODIAFYGI-BOULGARIA-THESSNEWS.jpg
Στο «στόχαστρο» της εφορίας μπαίνουν για τα καλά οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη Βουλγαρία, που έχουν συσταθεί τα τελευταία χρόνια για να αποφευχθεί η φορολόγηση και η ασφάλιση στη χώρα μας.




Σύμφωνα με πληροφορίες της Thessnews, χθες αμέσως μετά την παρουσία του στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, όπου μετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γιώργος Πιτσιλής, ταξίδεψε στην Βουλγαρία για να συναντήσει ομολόγους του.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά ανάλογων πρωτοβουλιών με επίκεντρο την Βουλγαρία και τις εκεί ελληνικές επιχειρήσεις, που αναλαμβάνει ο κ. Πιτσιλής.
Η παροχή ουσιαστικής πληροφόρησης από την αντίστοιχη Βουλγαρική εφορία θεωρείται εφικτή και ευχερής στο πλαίσιο της κοινοτικής συνδρομής, ενώ μπορεί να ξεσκεπάσει πολλές χιλιάδες περιπτώσεων ελληνικών εταιρειών, οι οποίες συστήθηκαν στη γείτονα για να φοροδιαφύγουν και να εισφοροδιαφύγουν.
Να σημειωθεί ότι εκπνέει στις 25 Σεπτεμβρίου και η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι εγχώριες τράπεζες, προκειμένου να παράσχουν στοιχεία στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών χρηματοοικονομικών λογαριασμών, μεταξύ της Ελλάδας και δεκάδων άλλων χωρών, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Το σύστημα της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών (CRS) αφορά καταθέσεις άνω των 250.000 ευρώ και σύμφωνα με στελέχη της ΑΑΔΕ είναι το νέο «όπλο» των φοροελεγκτών στην αποκάλυψη του «μαύρου» χρήματος που κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.
Έμφαση θα δοθεί στη χρονική στιγμή κατά την οποία τα λεφτά αυτά «ταξίδεψαν» από την Ελλάδα στο εξωτερικό. Και αυτό γιατί για μεγάλες φορολογικές υποθέσεις από τα χρόνια της οικονομικής ευμάρειας που κινδυνεύουν να παραγραφούν, οι αρχές μπορούν, με την προσκόμιση νέων στοιχείων, να κινήσουν φορολογικό έλεγχο.

 
thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου