Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΕΛ υπέρ της αλλαγής φύλου και της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης

http://www.thessnews.gr/photos/anel_12.jpg
Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε χθες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης,




 ... στη βουλή, ότι το κόμμα του υπερψηφίζει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».
Μάλιστα, επεσήμανε ότι «εμείς ως ΑΝΕΛ ψηφίζουμε επί της αρχής το νομοσχέδιο. Να ξεκαθαρίσουμε όμως δύο πράγματα. Αυτά που θα πω είναι άποψη των ΑΝΕΛ και προσωπική μου και δεν μου την επέβαλλε κανείς. Είμαστε κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Επίσης, λέμε όχι στην δεύτερη αλλαγή φύλου γιατί αυτό μπορεί να σημαίνει υιοθεσία. Ξέρω ότι αυτά είναι ζητήματα που θα μας απασχολήσουν σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα συζητήσουμε τα άρθρα, όμως εμείς ως ΑΝΕΛ θέλουμε να τα επισημάνουμε λέγοντας ότι επί της αρχής ψηφίζουμε θετικά».
Επιπλέον, αναφορικά με το θέμα της διαφωνίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» συζητήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Σε αυτήν συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Στην τροπολογία που αναμένεται να επανακαταθέσει σήμερα ή αύριο στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με το real.gr, θα προστεθεί η φράση «τηρούμενων και των διατάξεων του άρθρου 11 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», ώστε κατά τους ΑΝΕΛ να κλείσει κάθε δυνατότητα αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Θράκης.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου