Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Καταδικάστηκε 22χρονη που αμύνθηκε με μαχαίρι σε σεξουαλική επίθεση

http://www.seleo.gr/media/k2/items/cache/4092fc4508c38be761946fbe8296b179_L.jpg
Καταδίκη 15 χρόνια και 4 μήνες για την κοπέλα που αμύνθηκε με μαχαίρι σε σεξουαλική επίθεση




Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Ναυπλίου  να μην αναγνωρίσει την αυτοάμυνα απέναντι σε σεξουαλική επίθεση με αποτέλεσμα να καταδικάσει την 22χρονη Π.Α σε 15 χρόνια κάθειρξη και 4 μήνες.
Ειδικότερα στην 22χρονη επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του 46χρονου Ν.Ζ., έπειτα από σεξουαλική επίθεση που, όπως κατέθεσε στην απολογία της, δέχτηκε μαζί με την 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου.
Σύμφωνα με στοιχεία από τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου ο Ν.Ζ. βρέθηκε νεκρός τις πρώτες πρωινές ώρες στις 22 Ιουνίου του 2016 σε πεζόδρομο στη Κόρινθο, έχοντας ένα αλλά μοιραίο τραύμα στον θώρακα από μαχαίρι οικιακής χρήσης το οποίο και εντοπίστηκε στο σημείο.
Το τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου εξιχνίασε μέσα σε λίγη ώρα την υπόθεση αξιοποιώντας υλικό από κάμερα της περιοχής καθώς και μια μαρτυρία που οδήγησαν στην σύλληψη της 22χρονης κοπέλας. Η ίδια ομολόγησε την πράξη της εξηγώντας πως βρισκόταν σε αυτοάμυνα καθώς πέρα από την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε μαζί με την ανήλικη φίλη της θεώρησε (εσφαλμένα όπως προκύπτει από τα ευρήματα) ότι ο 46χρονος άνδρας κρατούσε μαχαίρι. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το θύμα, όπως προκύπτει από την τοξικολογική έκθεση, βρισκόταν εκείνη τη στιγμή σε κατάσταση προχωρημένης μέθης, αφού το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του προσδιορίστηκε σε 2,8 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος.
Οι πρώτες αντιδράσεις στην απόφαση προέκυψαν εντός της αιθούσης του δικαστηρίου η οποία ήταν κατάμεστη από φεμινιστικές οργανώσεις και άλλες ομάδες, καθώς η έδρα παρά την κατανόηση που έδειξε σε σχέση με τις τραγικές συνθήκες στις οποίες είχε μεγαλώσει η 22χρονη κοπέλα, αναγνωρίζοντας της μάλιστα ελαφρυντικό, αρνήθηκε, τόσο η έδρα όσο και η εισαγγελέας, να δεχτεί ότι προηγήθηκε απόπειρα βιασμού. Έκρινε ότι η πράξη της δεν ήταν στο πλαίσιο της αυτοάμυνας, στηριζόμενο στο γεγονός ότι τελικά το θύμα αποδείχτηκε ότι δεν κρατούσε μαχαίρι, όπως αρχικά θεώρησαν οι δυο κοπέλες.


huffingtonpost.gr
      seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου