Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

O Πρόεδρος Δημοκρατίας βάζει τέλος στον ευτελισμό του μνημείου της Αμφίπολης

http://www.thousandnews.gr/media/k2/items/cache/b68bd19723b656f62345ab3cd7dba6d6_XL.jpg
Καθοριστική για την εξέλιξη της ανασκαφής στο τύμβο Καστά θα είναι η παρουσία του Προέδρου τη Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου αφού με το θεσμικό ρόλο του θα "σφραγίζει" ουσιαστικά τον πολιτισμό των Αρχαίων Μακεδόνων ...




... αποδίδοντας φόρο τιμής στους δημιουργούς και εμπνευστές της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου δικαιώνοντας παράλληλα και τους επιστήμονες που έφεραν εις πέρας μια τόσο μεγάλη ανακάλυψη.
Ουσιαστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να βάλει ένα τέλος στα ευφάνταστα σενάρια και στις μεθοδεύσεις ολίγων αρχαιολόγων, που επιχείρησαν αλλά δεν τα κατάφεραν, να αποδώσουν μια ρωμαϊκή δημιουργικότητα στο μνημείο του Καστά εξυπηρετώντας έτσι μόνο προσωπικά τους συμφέροντα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στα χρονικά της ιστορίας της Αμφίπολης είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος Δημοκρατίας επισκέπτεται την περιοχή ενώ η παρουσία του σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας μακριά από κάθε πολιτική σκοπιμότητα .
Ως ο πρώτος πολίτης της χώρας, εκφράζει την ενότητα ενώ με τις δηλώσεις του, βαρύνουσας σημασίας, αναμένεται να ικανοποιήσει και να εκφράσει το κοινό αίσθημα όλων των Ελλήνων.
Αυτό που περιμένουν όλοι από τον ίδιον είναι να αναδείξει την υποχρέωση κάθε Έλληνα να προστατεύει τη πολιτιστική μας κληρονομιάς δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στο μεγαλείο των αρχαίων Μακεδόνων .
Δεν αποκλείεται όμως να συνδέσει την παρουσία του στην Αμφίπολη και με μια πολιτική αναδρομή στο παρελθόν αναφερόμενος στη σημασία της Δημοκρατίας.
Εδώ και αρκετούς μήνες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εκφράσει την επιθυμία του να δει από κοντά τις σφίγγες , τις περίτεχνες Καρυάτιδες ,το ψηφιδωτό δάπεδο με την αρπαγή της Περσεφόνης, και τον ταφικό θάλαμο.
Δοθείσης της ευκαιρίας, μετά και από την πρόσκληση του Δημάρχου Αμφίπολης Κώστα Μελίτου θα επισκεφθεί το μεγαλύτερο Μακεδονικό μνημείο και θα το δει, ακέραιο και στην ολότητα του.
Τον Προκόπη Παυλόπουλο αναμένεται να ξεναγήσει ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής ως εκπρόσωπος της Διεύθυνσης αναστήλωσης του ΥΠ.ΠΟ παρουσία της ανασκαφέως Κατερίνας Περιστέρη ενώ αποτελεί και την επιλογή της Προεδρίας ως ενεργός επιστήμονας.
Πριν από αρκετούς μήνες ο κύριος Λεφαντζής είχε ξεναγήσει και τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή παρουσιάζοντας σχεδιαγράμματα αφήνοντας έτσι τις καλύτερες εντυπώσεις στην ενημέρωση.
Η επίσκεψη Παυλόπουλου στον τύμβο Καστά δυσαρεστεί όμως ορισμένους αφού με την παρουσία του ξεκαθαρίζει τα πράγματα και ακυρώνει κάθε πολέμιο του μνημείου. Κυρίως όσους θεσμικούς του Υπουργείου Πολιτισμού (Μαρία Βλαζάκη, Τζένη Βελένη ,Αγγελική Κοτταρίδη) υποστηρίζουν τη ρωμαϊκή δημιουργία ενός μνημείου μ ένα ψηφιδωτό δάπεδο που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Την επίσκεψη Παυλόπουλου στον τύμβο Καστά θα καλύψει μόνο η κρατική ΕΡΤ. Με εντολή του ΥΠ.ΠΟ απαγορεύτηκε η είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο όλων των δημοσιογράφων των ΜΜΕ.

thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου