Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Κομοτηνή: Οι 25 οδηγοί του Αστικού ΚΤΕΛ έτοιμοι να σας παράσχουν πρώτες βοήθειες

http://www.xronos.gr/filesVolume/drupal-files/files/styles/original/public/field/image/234235346-48_2.jpg?itok=Az92tl7i
Δώρο μία εξωλέμβια μηχανή από τον κο Λυκούδη προς τον Ερυθρό Σταυρό





«Οι εργαζόμενοί μας είναι χρήσιμο να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες» επισημαίνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Νίκος Λυκούδης
Έτοιμοι να σας παράσχουν πρώτες βοήθειες είναι οι 25 οδηγοί που απαρτίζουν το πλήρωμα του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Πιο συγκεκριμένα, οι οδηγοί εκπαιδεύτηκαν σε επιμορφωτικά σεμινάρια που παρέθεσε στις εγκαταστάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ το παράρτημα Ερυθρού Σταυρού της Κομοτηνής.


Ιδιαίτερα σημαντική έκρινε την πιστοποίηση των μελών της εταιρείας και ο πρόεδρος του «Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ.» Νίκος Λυκούδης, ο οποίος εξήγησε πως το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.
«Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε και λειτουργούμε ως εταιρεία, επιτάσσει την καθημερινή και συνεχή επαφή με τον κόσμο, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη γνώση πρώτων βοηθειών για όταν και αν χρειαστεί, γεγονός που φυσικά απευχόμαστε» εξήγησε, για να επισημάνει ωστόσο πως στο παρελθόν οδηγοί των λεωφορείων έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν σχετικά περιστατικά.


Κατόπιν, υπογράμμισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν πρώτες βοήθειες: «Θέλαμε να γνωρίζει το πλήρωμά μας πρώτες βοήθειες, γιατί – λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματος του οδηγού – επειδή έχουμε να κάνουμε με ευρύ κοινό, πάντα είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε να παρέχουμε, όταν και όπου χρειαστεί, τις πρώτες βοήθειες».

Μάλιστα, ο κος Λυκούδης εξήγησε ότι υπάρχουν περιστατικά στα οποία το πλήρωμα κλήθηκε, ήδη, να επέμβει: «Έχουν υπάρξει περιστατικά όπως λιποθυμίες, στις οποίες οι πρώτες βοήθειες ήταν πολύ απλές. Αυτή τη φορά κάναμε πιο σύνθετα πράγματα. Επίσης, μάθαμε πράγματα, όπως πως να αντιδράσει ο οδηγός, αν του ζητάει ένας επιβάτης να μεταβεί στο νοσοκομείο. Τότε ο οδηγός πρέπει να σταματήσει την κυκλοφορία και όχι να πάει τον ασθενή με το λεωφορείο γιατί έχουν γίνει τέτοια περιστατικά το τελευταίο διάστημα».

«Το σεμινάριο δεν αφορούσε μόνο σε ενήλικες, αλλά και σε πρώτες βοήθειες προς παιδιά. Οι οδηγοί μας συγκράτησαν πολλές χρήσιμες συμβουλές», είπε σε άλλο σημείο.

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΜΕ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ
Ο κος Λυκούδης έκανε επίσης γνωστό πως στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το «Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ.» θα παρέχει με τη σειρά του βοήθεια στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών της Κομοτηνής για τη διευκόλυνση του έργου του, που αφορά στην αγορά μίας εξωλέμβιας μηχανής για τις  ανάγκες διάσωσης των συμπολιτών μας τόσο στον νομό Ροδόπης όσο και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου