Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Ρυθμίσεις fast-track για πλειστηριασμούς, πρόστιμα & φαρμακεία

http://www.thetoc.gr/images/articles/5/article_158239/ruthmiseis-fast-track-gia-pleistiriasmous-prostima--farmakeia.w_l.jpg
Τα «πάντα όλα» κατατέθηκαν και θα ψηφιστούν με διαδικασίες fast track στη Βουλή λίγες ώρες πριν αυτή κλείσει για τις γιορτές των Χριστουγέννων.




Τα «πάντα όλα» κατατέθηκαν και θα ψηφιστούν με διαδικασίες fast track στη Βουλή λίγες ώρες πριν αυτή κλείσει για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Τροπολογίες που περιλαμβάνουν από μνημονιακές δεσμεύσεις μέχρι και περίεργες ρυθμίσεις για διαγραφές προστίμων από φοροδιαφυγή και πλάγια αύξηση των τιμολογών της ΔΕΗ, μπήκαν σε άσχετα νομοσχέδια κατά την πάγια τακτική που ως αντιπολίτευση κατακεράυνωνε και ο ΣΥΡΙΖΑ.   
Δυο τροπολογίες υλοποιούν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές για την πλήρη  απελευθέρωση των φαρμακείων και την αυστηρή προστασία της διαδικασίας των πλειστηριασμών από όσους προσπαθούν  τους παρεμποδίσουν.

Στη φυλακή όσοι παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς  

Η τροπολογία προβλέπει αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Με την ίδια τροπολογία τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, οι ρυθμίσεις αυτές υπαγορεύονται από λόγους υπέρτερου δημοσιονομικού και δημοσίου συμφέροντος που αποσκοπούν αφενός στη στήριξη και προστασία της εθνικής οικονομίας μέσω της ακώλυτης διενέργειας των πλειστηριασμών ως μέσον ενίσχυσης της ρευστότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και αποφυγής ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αφετέρου στην εξασφάλιση της έννομης προστασίας των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς ως υπάλληλοι αυτών.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στη Βουλή.

Αδειες για φαρμακεία και σε μη φαρμακοποιούς  

Με τροπολογία που θα ψηφιστεί την Πέμπτη η κυβέρνηση ικανοποιεί και την μνημονιακή υποχρέωση για την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών.Με βάση όσα προβλέπει  η τροπολογία «άδεια φαρμακείου» χορηγείται:
-         Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
-         Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιούς
-         Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

Η άδεια χορηγείται με απόφαση του κατά τόπου αρμόδιου Περιφερειάρχη.Ο κάτοχος της άδειας μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρεία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρείας.
Προεδρικό διάταγμα κατόπιν πρότασης του υπουργού Υγείας,θα καθορίζει τους όρους τις προϋποθέσεις, τους περιορισμούς, και τη  διαδικασία και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια των φαρμακείων είτε ως ατομικών επιχειρήσεων είτε ως εμπορικών εταιρειών οποιασδήποτε μορφής πλην ανωνύμου εταιρείας.
Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

Τον Μάιο του 2016 επιχειρήθηκε με κοινή Υπουργική Απόφαση να χορηγηθούν  άδειες φαρμακείων και σε ιδιώτες, υπό την προϋπόθεση ότι το φαρμακείο θα έχει τη μορφή ΕΠΕ και θα υπάρχει συνέταιρος φαρμακοποιός με μερίδιο 20% ωστόσο η απόφαση ακυρώθηκε από το ΣτΕ τον περασμένο Ιούλιο.

Και διαγραφές προστίμων - τι καταγγέλει η αντιπολίτευση     

Η τρίτη τροπολογία , την οποία η αντιπολίτευση καταγγέλει ότι διαγράφει πρόστιμα σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ενδεχομένως και στην ΣΕΚΑΠ, κατατέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, σε παντελώς άσχετο νομοσχέδιο που ψηφίζεται αυριο.Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την θεραπεία  ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής!

ΝΔ: Να πει ο Τσακαλώτος ποιοι επιχειρηματίες ευνονούνται

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για διαγραφή με φωτογραφικό τρόπο προστίμων δεκάδων εκατομμυρίων και ζητεί από τον Ευκλ. Τσακαλώτο να πει στους πολίτες ποιοί επιχειρηματίες ευνοούνται.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που δήθεν κόπτεται για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κατέθεσε για μια ακόμη φορά βροχή τροπολογιών σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο που διαγράφουν με φωτογραφικό τρόπο πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Καλούμε εδώ και τώρα την Κυβέρνηση να αποσύρει τις Χριστουγεννιάτικες τροπολογίες και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο να πει στους Ελληνες πολίτες ποιοι επιχειρηματίες ευνοούνται και για ποιον λόγο η Κυβέρνησή τους αντιμετωπίζει σαν να ‘ναι Άγιος Βασίλης» αναφέρει η ανακοίωση της ΝΔ.

Η ΔΗΣΥ συνδέει την τροπολογία με τα πρόστιμα στη ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη 

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος σε παρέμβαση του στην Επιτροπή Οικονομικών κάλεσε τον παριστάμενο Ευκλείδη Τσακαλώτο να αποσύρει την τροπολογία.
Και να την φέρει στην αρμόδια επιτροπή συνοδευόμενη από αναλυτικό πίνακα με τα πρόσωπα που ευνοούνται από την διαγραφή προστίμων καθώς και με το συνολικό ποσό που διαγράφεται.
Ο κ. Κουτσούκος σημείωσε ότι  η τροπολογία καταργεί πρόστιμα για  «μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που έχουν μεγάλες προσαυξήσεις» αφήνοντας να διαφανεί πως ενδεχομένως να αφορά και τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη. 
«Μετά τα όσα διαβάσαμε πρόσφατα για το πρόστιμο στην ΣΕΚΑΠ του Σαββίδη,να την αποσύρει και να την φέρει στην επιτροπή μας αλλιώς θα υπάρχουν υπόνοιες πως η κυβέρνηση θέλει να μας παρακάμψει για κάτι βαθύτερο και ουσιαστικότερο».
Και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδ. Κωνσταντινόπουλος με ανάρτηση του στο twitter σχολίασε: «Τροπολογία μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή για φορολογικά πρόστιμα που αφορούν και εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις! Δεν πιστεύω ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν παρέμβαση για την υπόθεση ΣΕΚΑΠ ιδιοκτησίας κ Σαββιδη που προχθές το δικαστήριο επιδίκασε πρόστιμο 38εκ»
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τροπολογία

Και τροπολογία για τη ΔΕΗ φέρνει αυξήσεις από την πίσω πόρτα   

Με την τέταρτη τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση έρχονται κρυφές αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Κι αυτό διότι  αυξάνεται η χρέωση για ΥΚΩ στο νυχτερινό ρεύμα και εξισώνεται με την ημερήσια χρέωση. Πηγές της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ανέφεραν πως υπήρχε πάγια χρέωση για ΥΚΩ στη νυχτερινή κατανάλωση ύψους 8,89 ευρώ ανά κιλοβατώρα, με απόφαση του 2011. Ωστόσο, εξισώνοντας την χρέωση με αυτή της υπόλοιπης ημέρας το ποσό εκτοξεύεται. Σύμφωνα με το υπουργείο Ενεργείας  «ακόμα και με τη νέα επιβάρυνση οι ΥΚΩ είναι φθηνότερες από αυτές που ίσχυαν στο παρελθόν».


thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου