Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Αργά για τους βαμβακοπαραγωγούς ήρθε η άνοδος, λίγο μετά το κόψιμο επιταγών

http://www.agronews.gr/files/temp/D5802BC29BEF59A812F5729780800574.jpg
Τα χρηµατιστήρια βάµβακος «φλέρταραν» µε τα 77 σεντς, αλλά δεν τα κρατούν εύκολα, 




... καθώς όσο πλησιάζουµε προς το τέλος του έτους αρκετοί κερδοσκόποι τώρα βρίσκουν ευκαιρία να ρευστοποιήσουν κέρδη, ενώ και η φυσική αγορά δυσκολεύεται να ακολουθήσει αυτά τα επίπεδα.
Παράλληλα, η προσφορά για βαµβάκι στην ελληνική αγορά έχει µειωθεί αρκετά και οι εκκοκκιστές προτιµούν να συνεχίσουν τις πωλήσεις τους µε το νέο έτος.
Οι τιμές Μαρτίου «φλέρταραν» πρόσκαιρα με τα 77 σεντς ανά λίμπρα, αλλά όπως αναμενόταν δεν τα κατέκτησαν. Οι αμερικανικές πωλήσεις πάνε πολύ καλά, όμως οι φορτώσεις είναι αρκετά πίσω. Παράλληλα, το πρόβλημα ποιότητας (χαμηλό μικρονέρ) στην περιοχή του Τέξας ακόμα υφίσταται.
Οι αναλυτές θεωρούν πως πιάσαμε επίπεδα που η αγορά δείχνει υπερ-αγορασμένη, οπότε πιθανές ρευστοποιήσεις προς αποκόμιση κερδών θα διορθώσουν λίγο την αγορά. Σημειωτέον ότι το κινεζικό χρηματιστήριο δεν ακολούθησε το ράλι με τον ίδιο ρυθμό, ενώ πρόσφατα το Πακιστάν υποτίμησε το νόμισμα του, το οποίο μείωσε την αγοραστική του δύναμη.



Αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου στα περίπτερα όλης της χώρας, με ένθετο για τα Σχέδια Βελτίωσης

agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου