Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ερντογάν σε Έλληνες μουσουλμάνους: Αν απειληθούν τα σύνορα της Ελλάδας πρέπει να τα υπερασπιστείτε

http://www.thessnews.gr/photos/erdogan5.jpg
Πολλά μηνύματα αλλά σε ήπιους τόνους έστειλε ο Τ. Ερντογάν κατά την ομιλία του στα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας σε ξενοδοχείο στην Κομοτηνή.




«Εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας λαός και μία σημαία, δεν θα πρέπει να σηκώνεται άλλη σημαία εκτός από την ελληνική. Αν μέσα στην ελληνική επικράτεια υψωθεί άλλη σημαία αυτή θα είναι τρομοκρατική όπως αυτή της 17 Ν, είπε χαρακτηριστικά».
Κάλεσε τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες να αποτελούν δυναμικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας.
«Να μην αφομοιωθείτε στην Ελλάδα αλλά να είστε δραστήρια μέλη μέσα στην ελληνική κοινωνία», τόνισε.
Σε άλλο σημείο τους κάλεσε να είναι ενεργοί πολίτες και να εργαστούν προκειμένου η χώρα να βγει από την οικονομική κρίση.
Κάλεσε τους μουσουλμάνους πολίτες να υπερασπιστούν ακόμη και τα σύνορα της Ελλάδας αν αυτά απειληθούν.
«Όπως εμείς τιμούμε την τουρκική σημαία και θα υπερασπιστούμε τα τουρκικά σύνορα αν και εφόσον απειληθούν το ίδιο θα πρέπει να κάνετε εσείς για την Ελλάδα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.
Για τη συμφωνία της Λωζάννης είπε ότι περιλαμβάνει πολλά ζητήματα με τα οποία εξασφαλίζονται τα δικαιώματά των μουσουλμάνων της Ελλάδας, τα μειονοτικά δικαιώματα.
«Η συνθήκη μιλά για μουσουλμανική μειονότητα, η οποία είναι το σύνολο της μειονότητας καθότι αυτή αποτελείται και από τους Τούρκους και από τους Ρομά και από τους Πομάκους», ανέφερε.
«Κοινός παρονομαστής της μειονότητας είναι η θρησκεία μας την οποία πρέπει να διατηρήσετε», υπογράμμισε.
Τους κάλεσε να διατηρήσουν τη θρησκεία, τη γλώσσα και τις αξίες τους εντός της Ελλάδας αλλά ταυτόχρονα να αποτελούν δυναμικά μέλη της ελληνικής κοινωνίας, να μην αφομοιωθούν αλλά να είναι ενεργά μέλη.
Ζήτησε επιτακτικά και είπε ότι θα προσπαθήσει ενεργότερα να λυθεί το θέμα των μουφτήδων, είπε ότι θα πρέπει να εκλέγονται και θα κάνει ότι μπορεί για να περάσει η συμφωνία σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση.

Μίλησε για προβλήματα στην εκπαίδευση που πρέπει να επιλυθούν. Μίλησε για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία διασφαλίζονται από την συνθήκη της Λωζάννης αλλά περισσότερο διασφαλίζονται από το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα της ΕΕ.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου