Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Update: «Απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας» η έκρηξη στη Νέα Υόρκη

http://www.thousandnews.gr/media/k2/items/cache/c6d91e8c09a75a3289e12ac1a93b149f_XL.jpg
Αναφορές για έκρηξη σε σταθμό λεωφορείων του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη σύμφωνα με πληροφίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης.





 Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη στον τερματικό σταθμό λεωφορείων «Port Authority» κοντά στην Times Square. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο. Σταθμοί του μετρό στην περιοχή εκκενώνονται.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, η έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στο Μανχάταν ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας».
Ο δήμαρχος είπε ότι δεν είναι γνωστά άλλα περιστατικά και ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.
Τραυματίας από την έκρηξη είναι ο ίδιος ο βασικός ύποπτος, ο οποίος έχει συλληφθεί, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη τέσσερις άνθρωποι, κανείς εκ των οποίων δεν διατρέχει κίνδυνο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι ήδη ενήμερος για την κατάσταση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της αμερικανικής κυβέρνησης Σάρα Σάντερς.
Ο σταθμός λεωφορείων του Πορτ Οθόριτι είναι ο πλέον πολυσύχναστος στις ΗΠΑ και εξυπηρετεί κάθε χρόνο 65 εκατομμύρια επιβάτες.
Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή.
Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε πως σημειώθηκε έκρηξη άγνωστη προέλευσης και πως ορισμένοι συρμοί του μετρό εκκενώνονται.



Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ
           thousandnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου