Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Ένας αιώνας Πυροσβεστικό Σώμα: Τα κατορθώματα και οι σπουδαίες στιγμές (ΦΩΤΟ+VIDEO)

http://www.thessnews.gr/photos/ekdilwsi_11.jpg
Με ένα συγκινητικό βίντεο που ζωντάνεψε μνήμες από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη το 1917 ξεκίνησε η επετειακή εκδήλωση του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας.




.


Η εκδήλωση παρουσιάζει και προβάλει φωτογραφικό, ενώ όσοι συμμετέχουν θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ομιλίες και συζητήσεις, σχετικά με τις εμπειρίες του Πυροσβεστικού Σώματος του τελευταίου αιώνα.

Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, δήλωσε πως η διαχρονική αξία του Πυροσβεστικού Σώματος, διακρίνεται σε τέσσερα χαρακτηριστικά: «τον επαγγελματισμό, την φιλοτιμία, την αυτοθυσία και την αυταπάρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως τα τελευταία χρόνια, το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν παντού με ένα... κάλεσμα. «Οπότε καταλαβαίνετε, ότι είναι το πιο αγαπητό, ίσως το πιο αποτελεσματικό και το πιο απαραίτητο σώμα», συμπλήρωσε.


Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης με τίτλο: «Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, 100 χρόνια Πριν, Σήμερα, στο μέλλον», είναι ο γ.γ. Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ενώ η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ήταν απούσα από την εκδήλωση.
Θεματικές Ενότητες:
«Πυροσβεστικό Σώμα: 100 Χρόνια Πριν» του Αντιπύραρχου Θεόδωρου Κοσμίδη.
«Πυροσβεστικό Σώμα: Σήμερα» του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπύραρχου κ. Κωνσταντίνου Πουλτίδη.
«Πυροσβεστικό Σώμα: Μέλλον» του τ. Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντίνου Κοκολάκη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με απονομές και επίδοση προσφορών από τους εκπροσώπους των φορέων που στηρίζουν την εκδήλωση προς τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου