Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ουρές για ένα πιάτο ζεστό φαΐ στο Άγαλμα Βενιζέλου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ουρές για ένα πιάτο ζεστό φαΐ στο Άγαλμα Βενιζέλου (ΦΩΤΟ+VIDEO)
Εκατοντάδες κόσμου  προκειμένου να προμηθευτούν μια δωρεάν μερίδα ζεστής σούπας ή φαγητού μαζεύτηκαν από τις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Εγνατία.




Προχωρώντας σε μια κίνηση ανθρωπιάς οι έμποροι της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης προσφέρουν δωρεάν τα ανακτημένα αγροδιατροφικά προϊόντα τους, μοιράζοντας από τις 12 το μεσημέρι συνολικά 5.000 μερίδες φαγητού, εκ των οποίων οι 3.000 είναι ζεστές σούπες.




«Απώτερος στόχος της διοίκησης της κεντρικής αγοράς είναι η δράση save the food να αποτελέσει οδηγό  για την δημιουργία μίας μόνιμης δομής, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με την συμμετοχή μεγάλων κεντρικών κρατικών φορέων,  ιδιωτικών επιχειρήσεων (στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης) και ομάδων εθελοντών, που θα διαχειρίζεται μη εμπορεύσιμα τρόφιμα (ανεκμετάλλευτη αγροτική παραγωγή, ανεκμετάλλευτα τρόφιμα από λιανέμπορους, εμπορικές επιχειρήσεις κ.α.).
 Επιπρόσθετα, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η αξία του εθελοντισμού και η αυτοδιαχείριση του προγράμματος, κυρίως όμως η διαδικασία της ανακύκλωσης και η κυκλική οικονομία στην πράξη, είναι ανεκτίμητα  κοινωνικά οφέλη», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση της η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

http://www.thessnews.gr/photos/oura2_1.jpg

«Παγκοσμίως πλέον όλες οι χώρες προσπαθούν να διασώσουν τροφή που παράγεται στη Γη.
Το εν τρίτο περίπου της τροφής αυτής παγκοσμίως χάνεται.
Αυτός είναι ο πρώτος στόχος της δράσης, να διασώσουμε τη τροφή.
 Ο δεύτερος στόχος της δράσης είναι η κοινωνική αλληλεγγύη. Προσπαθούμε να μυήσουμε ούτως ώστε να γίνει αυτό παράδειγμα και να το κάνουμε αυτό όλοι σε μορφή κυκλικής οικονομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Γιάννης Χαραλαμπίδης.




thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου