Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Σέρρες: Αρχές Μαρτίου οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι στο Στρατόπεδο «Κλεισάρη»

Επιλέχθηκε λόγω της υποδομής που διαθέτει… Στις αρχές Μαρτίου το Στρατόπεδο «Κλεισάρη» που βρίσκεται στην δυτική είσοδο της πόλης των Σερρών (από Θεσσαλονίκη) και επί της οδού Βενιζέλου...



... θα δεχθεί τους πρώτους νεοσύλλεκτους οπλίτες. Όπως είναι γνωστό το στρατόπεδο επιλέχθηκε ως σημείο Υποδοχής νεοσυλλέκτων Οπλιτών σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 
Οι νέοι οπλίτεςτης ΕΣΣΟ 2018 Β θα υπηρετήσουν στο στρατόπεδο «Κλεισάρη» για δυο εβδομάδες περίπου και στη συνέχεια θα τοποθετηθούν σε μονάδες της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας.  Για πρώτη φορά στην ιστορία το Στρατόπεδο «Κλεισάρη» το οποίο αποτελεί έδρα του 10ου συντάγματος Πεζικού θα δεχθεί νεοσύλλεκτους οπλίτες. Επιλέχθηκε διότι διαθέτει την κατάλληλη υποδομή και τις εγκαταστάσεις. 
Με αυτό τον τρόπο το ΓΕΣ περιορίζει τον αριθμό των καταταγέντων στα παραδοσιακά κέντρα κατάταξης της Πελλοπονήσου και της Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες μετακινήσεις των οπλιτών από τους τόπους διαμονής τους. 
Σημειώνεται ότι στο παρελθόν Κέντρο νεοσυλλέκτων λειτούργησε επί σειρά ετών στο στρατόπεδο των Θερμών Νιγρίτης το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ανενεργό.

        Δ.Ν.
empisteutiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου