Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Παπαδημητρίου: Εξετάζεται εξαγορά δανείων πολιτών από φορείς του Δημοσίου
http://news247.gr/eidiseis/politiki/article5058849.ece/BINARY/w660/papadimitriou.jpg
Ο υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα εξαγοραστούν κόκκινα και πράσινα δάνεια του ταμείου των στρατιωτικών και ότι το μέτρο θα επεκταθεί        



Σχέδιο για την εξαγορά δανείων από φορείς του Δημοσίου Τομέα επεξεργάζεται η κυβέρνηση όπως αποκάλυψε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Δήμος Παπαδημητρίου.
Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος ρώτησε τον υπουργό εάν ισχύει η απόφαση του υπουργείου Άμυνας για την εξαγορά των δανείων του ταμείου των στρατιωτικών. Ο κ. Παπαδημητρίου επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο Άμυνας θα διαθέσει αποθεματικά του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών για την εξαγορά των δανείων. Σημείωσε, όμως, ότι απαιτείται νομοθετική παρέμβαση για την υλοποίηση της απόφασης.
Όμως ο υπουργός Οικονομίας πήγε και ένα βήμα παραπέρα αποκαλύπτοντας ότι υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο για την επέκταση αυτής της πρωτοβουλίας. "Η εξαγορά των κόκκινων δανείων από φορείς του δημοσίου τομέα μπορεί να προσφέρει επωφελείς λύσεις τόσο για τα πιστωτικά ιδρύματα όσο και για τους δανειολήπτες. Μελετάμε το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου" είπε χαρακτηριστικά αλλά επισήμανε ότι αυτό θα γίνει "με προσοχή και σοβαρότητα ώστε να μην δημιουργηθεί νέο στρατηγικών κύμα κακοπληρωτών."
Από την πλευρά του πάντως ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχολίασε σκωπτικά την ανακοίνωση και πρότεινε να επεκταθεί και στο υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Απαντώντας ο κ. Παπαδημητρίου ξεκαθάρισε ότι δεν είπε ποτέ πως η δράση θα επεκταθεί σε όλα τα υπουργεία.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
        news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου