Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Βόμβα Καμμένου: Θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο τον όρο «Μακεδονία» σε ενδεχόμενη λύση

Την κάθετη αντίθεσή του με οποιαδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στο όνομα της γείτονος, εξέφρασε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, 




... αποφεύγοντας, ωστόσο, να απαντήσει εάν η στάση του αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι ΑΝΕΛ δεν δεχόμαστε το “Μακεδονία” και κανένα παράγωγο για το Σκοπιανό. Θα εμποδίσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση του όρου “Μακεδονία” για τα Σκόπια», δήλωσε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.
Ερωτηθείς επανειλημμένως, εάν αυτή η θέση συνεπάγεται πολιτική ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Για να έρθει πρόταση στη Βουλή για το Σκοπιανό, θα πρέπει τα Σκόπια να πάνε σε αναθεώρηση του Συντάγματος και αυτό συνεπάγεται εκλογές στη γείτονα.
Αν αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους, τότε και μόνο τότε θα έρθει πρόταση για το όνομα στη Βουλή. Μια τέτοια πρόταση θα την καταψηφίσουμε. Και αν χρειαστεί, τότε και με άλλο τρόπο θα μπλοκάρουμε τη διαδικασία. Εάν φτάσουμε στο σημείο εκείνο θα το δούμε.
Για να πέσει η κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει κοινή απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου. Εμείς έχουμε αποφασίσει να πάμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος».

dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου