Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Απολογείται ο Π. Καμμένος για το «λιντσάρετε» τον Πάχτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η δίκη του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για τις δηλώσεις του τον Σεπτέμβριο του 2013 κατά του δημάρχου Αριστοτέλη.



Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης συνεδριάζει μετά την αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα με τις κατηγορίες κατά του Υπουργού να είναι η πρόκληση ή διέγερση των πολιτών να προβούν σε βιαιοπραγίες
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος μιλώντας σε κατοίκους του δήμου Αριστοτέλη που περίμεναν έξω από το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» όπου έκανε την ομιλία του είχε πει μεταξύ άλλων «πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον. Εγώ μαζί σας».



Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι κατάμεστη από στελέχη και φίλους των  Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μεταξύ αυτών η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης ενώ παράλληλα υπάρχει και ισχυρή αστυνομική παρουσία.
Το παρών εκτός του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων έδωσε και ως μάρτυρας κατηγορίας ο πρώην υπουργός και πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας.
«Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας... Δώστε μου μια δήλωση του προέδρου που είπε δεν θέλω ο Πάχτας να κυνηγηθεί... Δεν μπορώ να πάω στην Ιερισσό ή στα Νέα Ρόδα από το 2012 και μετά» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο κ. Πάχτας.
Παράλληλα κλήθηκε από την εισαγγελέα της έδρας να απαντήσει σε διάφορες ερωτήσεις περί της μεταλλευτικής δραστηριότητας και της μόλυνσης ή μη των νερών στην Χαλκιδική.
Η υπεράσπιση του Πάνου Καμμένου υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι στην ομιλία του στην ΔΕΘ λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος των ΑΝΈΛ μίλησε για ανατροπή με ειρηνικά μέσα και όχι με τη βία και πως την έκφραση λιντσάρετε την χρησιμοποίησε μεταφορικά και  καθ υπερβολή όπως συνήθως χρησιμοποιεί διατυπώσεις και εκφράσεις.
Μάλιστα οι δικηγόροι του κ. Καμμένου προσκόμισαν ως παρόμοια παραδείγματα  μια δήλωση του Αντώνη Σαμαρά «Αν έμπαινα εγώ σε ένα καφενείο θα έριχνα δύο-τρεις "χειροβομβίδες" για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τα έκανα μαντάρα» καθώς και του Αδωνι Γεωργιάδη για «κρεμάλες στο Σύνταγμα».
Η δίκη μετά από μια μικρή διακοπή θα συνεχιστεί με τους μάρτυρες υπεράσπισης αλλά και την απολογία του Π. Καμμένου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος έχει ήδη καταδικαστεί για ηθική βλάβη με την χρηματική αποζημίωση των 15.000 ευρώ για την σχετική δήλωση , απόφαση η οποία βρίσκεται στο Εφετείο.

thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου