Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Μήνυμα Γιούνκερ στην Τουρκία από τη Βουλή: Να απελευθερωθούν άμεσα οι Έλληνες στρατιωτικοί (VIDEO)

Ιστορική ήταν η ομιλία του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλον Γιούνκερ στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Αθήνα.



Ο κ. Γιούνκερ έκανε ειδική αναφορά στην κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ζητώντας από την Τουρκία να τους απελευθερώσει άμεσα.
Κάλεσε την γειτονική χώρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, εγκαλώντας την για παρανομίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Παράλληλα χαρακτήρισε επείγον να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, που αποκάλεσε FYROM κατά την ομιλία του.
Για το προσφυγικό, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει βάρος και ζήτησε αλληλεγγύη από τους εταίρους.
«Παρέμεινα πιστός φίλος της Ελλάδας όταν κάποιοι δημαγωγοί την ήθελαν εκτός ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ενώ  εξήρε το κουράγιο και την θέληση του ελληνικού λαού μετά από τόσα προγράμματα λιτότητας.
«Χωρίς την Ελλάδα η Ευρώπη είναι ένα οικοδόμημα ατελές, η Ελλάδα δεν είναι μία οποιαδήποτε χώρα», είπε ο πρόεδρος τη Κομισιόν, τονίζοντας ακόμα ότι «δεν έχουμε να δώσουμε μαθήματα στην Ελλάδα. Πήρε γενναία χρηματοδότη, αλλά έδειξε προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις».
«Συνεχίστε τις προσπάθειες για το μέλλον των παιδιών σας, μην αφήσετε να πάνε χαμένες τόσες θυσίες.  
Πρέπει να αποκατασταθεί η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές - Πρέπει να υλοποιηθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις. Πρέπει οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για το χρέος, ήταν το τρίπτυχο με το οποίο κατέληξε ο πρόεδρος της Κομισιόν», ενώ έκλεισε την ομιλία του στα ελληνικά λέγοντας «Ζήτω η ευρωπαϊκή Ελλάδα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου