Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Ποινή φυλάκισης στον Νίκολα Γκρούεφσκι

Καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ



Όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA, ποινή φυλάκισης δύο ετών επιβλήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε αφορούσε την αγορά ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, μάρκας Mercedes, η αξία της οποίας ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ,
Η υπόθεση προέκυψε από στοιχεία της υπόθεσης με τις υποκλοπές που είχαν έρθει στην κατοχή των Εισαγγελικών αρχών της πΓΔΜ, από τον τότε ηγέτη της αντιπολίτευσης και σημερινό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ.
Στην υπόθεση εμπλέκονται τρεις πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για κατάχρηση εξουσίας το 2012 όταν παραβίασαν τις τυπικές διαδικασίες αγοράζοντας το αυτοκίνητο για λογαριασμό του Γκρούεφσκι.
Ανάμεσα τους ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στον οποίο επιβλήθηκε ποινή έξι ετών και έξι μηνών, αλλά και η τότε υπουργός Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόσκα, η υπόθεσή της οποίας διαχωρίστηκε από αυτήν του Γκρούεφσκι.
Οι εισαγγελείς έκριναν ότι σε σχετικό διαγωνισμό ευνοήθηκε συγκεκριμένος κατασκευαστής ενώ άλλες εταιρείες δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν.

e-daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου