Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Εντοπίστηκε σώο το δεξαμενόπλοιο «Παντελένα»

Τέλος καλό όλα καλά για το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο «Παντελένα», 




... το οποίο αγνοείτο από τις 14 Αυγούστου στην θαλάσσια περιοχή της Γκαμπόν, όπως μεταδίδει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος africanews.com αλλά και το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Σύμφωνα με πρακτορείο ειδήσεων TASS αλλά και τα όσα μεταδίδει ο ιστότοπος fleetmon.com, το ελληνικών συμφερόντων τάνκερ υπό σημαία Παναμά «εντοπίστηκε την Τετάρτη (23 Αυγούστου) από το πολυεθνικό κέντρο συντονισμού στο Pointe Noire του Κονγκό» και οδηγήθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Οβέντο της Γκαμπόν, νοτίως της Λιμπρεβίλ.
Το τάνκερ «Παντελένα» μήκους 121 μέτρων, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2006 και είναι χωρητικότητας 7.000 τόννων, εντοπίστηκε κατά την διάρκεια περιπολίας στην θαλάσσια περιοχή του Κόλπου της Γουινέας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες ως προς την κατάσταση της υγείας του πληρώματος, καθώς και το ποιος ήταν ο λόγος που είχε χαθεί η επαφή με το πλοίο.
Να σημειωθεί ότι το τάνκερ «εξαφανίσθηκε από τις οθόνες» στις 14 Αυγούστου, ενώ έπλεε στα ύδατα μεταξύ Γκαμπόν και Σάο Τομέ», και εκφράζονταν φόβοι ότι είχε πέσει θύμα πειρατικής επίθεσης.


Φωτό: fleetmon.com
 naftikachronika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου