Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Λιπασμα απο κλαδια θα παραγει ο δημος Ωραιοκαστρου και φυτευει 400 πικροδαφνες

Τετρακόσιες πικροδάφνες φυτεύονται αυτές τις ημέρες κατά μήκος της οδού Θεσσαλονίκης στον Δήμο Ωραιοκάστρου.  




Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης και πρασινίσματος του δρόμου από τον οποίο διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα.
Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ηλίας Ζιακούλης η επιλογή του έγινε επειδή οι πικροδάφνες είναι ανθεκτικές και έχουν γρήγορη ανάπτυξη. Οι πικροδάφνες φυτεύονται σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων.

Λίπασμα  από κλαδέματα

«Όλα τα κλαδιά που κλαδεύονται στο Δήμο μας  συγκεντρώνονται και κατόπιν τεμαχίζονται και κατόπιν χρησιμοποιούνται για λίπασμα το οποίο διανέμεται δωρεάν στους αγρότες της περιοχή μας.
 Με αυτό τον τρόπο συμβάλουμε στη διατήρηση ευταξίας στον δήμο μας, δεν υπάρχουν  ανεξέλεγκτες χωματερές και το κυριότερο είναι ότι το τα κλαδιά αξιοποιούνται και μετατρέπονται σε λίπασμα για τα χωράφια μας» ανέφερε ο κ. Ζιακούλης.


Με ανακοίνωση της η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου απευθύνει έκκληση στους δημότες να μεταφέρουν τα υπολείμματα των κλαδεύσεων (ΜΟΝΟ κλαδιά και φύλλα) στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, στην οδό Αγίας Μαγδαληνής (έναντι Δημοτικού Λαχανόκηπου) από τις 8:00 έως τις 14:00.
 Εκεί θα τοποθετούνται απευθείας στον ειδικό θρυμματιστή και στην συνέχεια τα υπολείμματα θα χρησιμοποιούνται ως εδαφοβελτιωτικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου