Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Καταστήματα των Σερρών προσθέτουν τιμοκαταλόγους με τη γραφή Braille (Μπράιγ)

Ολοένα και περισσότερα καταστήματα καφέ και εστίασης, προμηθεύονται και διαθέτουν πλέον τιμοκαταλόγους με τη γραφή Braille (Μπράιγ).




Ένας από τους πρώτους που προμηθεύτηκαν τιμοκαταλόγους με τη γραφή Braille (Μπράιγ), είναι ο Σερραίος επιχειρηματίας Σωτήρης Κοτσαμπάς, όπως το ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση υπ. αριθμ.: 91354 του Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης και αναψυχής οφείλουν να εξασφαλίζουν την πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου.
Βάσει της ελληνικής Νομοθεσίας και συγκεκριμένα κατά το Ν.4488/2017, η Ελληνική γραφή Μπράιγ (Braille) αναγνωρίζεται ως ο τρόπος γραφής των τυφλών Ελλήνων πολιτών.
Το κράτος υποχρεούται να λάβει μέτρα για την προώθησή της, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας των ως άνω πολιτών.

Πρέπει να υπάρχει η σχετική μέριμνα ώστε και οι τυφλοί πελάτες των καταστημάτων για λόγους ίσης μεταχείρισης να έχουν τους καταλόγους τους στην κατά νόμο αναγνωρισμένη γραφή τους και να έχουν ισότιμη πληροφόρηση, όπως και οι βλέποντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου