Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων! Πότε αναμένεται

Με πυρετώδεις ρυθμούς αναζητά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων... 




...δεδομένου ότι θα πρέπει να εκδοθεί νέο Δελτίο Τιμών το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο.
Να σημειωθεί ότι με νόμο που είχε προωθήσει ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας
Ξανθός υποχρέωση του υπουργείου είναι να εκδώσει ένα νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων το έτος και όχι δύο όπως ίσχυε στο παρελθόν, γεγονός που σημαίνει ότι οι τιμές δεν θα μειώνονται δύο φορές το έτος αλλά μόνο μία.


Παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει να προωθήσει νέα νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων, καθώς η προηγούμενη ρύθμιση Ξανθού έφερνε αυξήσεις και όχι μειώσεις στις τιμές. Κάτι που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Μάλιστα ο τέως υπουργός Υγείας σκόπευε να εκδώσει νέο Δελτίο Τιμών λίγο πριν τις εκλογές με αυξήσεις σε περίπου 2500 φάρμακα, κίνηση που μπλόκαρε όμως το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανέφεραν πληροφορίες του HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων: Η άγρια μάχη στο παρασκήνιο μεταξύ υπ.Υγείας και ΕΟΦ! Ο ρόλος του Μεγάρου Μαξίμου»


Βέβαια η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε επιρρίψει τις ευθύνες στον ΕΟΦ, γεγονός που είχε προκαλέσει τριβές με τη Διοίκηση του Οργανισμού, σύμφωνα με υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr.
Το επιτελείο της οδού Αριστοτέλους αναζητά τώρα μία φόρμουλα για την τιμολόγηση των φαρμάκων που να μην επιφέρει αυξήσεις που θα προκαλέσουν αύξηση και της δαπάνης, αλλά ταυτόχρονα να φέρνει ισορροπία στη φαρμακευτική αγορά. Γρίφος εξαιρετικά σύνθετος όπως φαίνεται.

Πάντως ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες συζητήσεις με τους παράγοντες του φαρμάκου ώστε να επισπευσθούν οι όποιες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου