Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

WSJ:Τα εμπόδια για αξιοποίηση ακινήτων σε Ελλάδα



Είναι εφικτός ο στόχος η Ελλάδα να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας στα επόμενα 4 χρόνια, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Για να επιτύχει τον στόχο της η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τις τεράστιες εκτάσεις που έχει στην ιδιοκτησία της, οι οποίες κοστολογούνται πάνω από 250 δις. ευρώ, χρησιμοποιώντας καινοτόμες χρηματοοικονομικές τεχνικές. 


Ωστόσο για να το επιτύχει αυτό η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ξεπεράσει προβλήματα γραφειοκρατίας, πολιτικά και νομικά κολλήματα που στάθηκαν εμπόδιο στο παρελθόν σε αντίστοιχες απόπειρες.

«Η Ελλάδα μπορεί να συγκεντρώσει 50 δισ. ευρώ από την ιδιωτικοποίηση εκτάσεων γης αλλά μόνο αν το κάνει σωστά», σημειώνει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Έλενα Παναρίτη.

Από την πλευρά του ο CEO του Real Estate της Εθνικής Τράπεζας, Αριστοτέλης Καρυτινός, δήλωσε ότι «αν λάβουμε υπόψη τα συμπεράσματα από τη μελέτη του ΙΣΤΑΜΕ, μόνο το 40% της δημόσια γης μπορεί να αξιοποιηθεί".
Ωστόσο αναλυτής σημειώνει ότι είναι εφικτό να συγκεντρωθούν 30 δισ. ευρώ έως το 2015από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.


Πηγη: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου