Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 1% το επιτόκιο

Αμετάβλητο στο 1% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.


Αμετάβλητο στο 1% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Τον προηγούμενο μήνα η ΕΚΤ μείωσε το κόστος δανεισμού της στο προηγούμενο ιστορικό χαμηλό του 1%, εκμηδενίζοντας ουσιαστικά τις δύο προηγούμενες επιτοκιακές αυξήσεις του 2011.
Επίσης, προσέφερε στις τράπεζες της Ευρωζώνης απεριόριστη ρευστότητα, χαλαρώνοντας τους κανόνες για τις εγγυήσεις και χορηγώντας τριετή δάνεια σε υπερβολικά χαμηλά επιτόκια.
Η προσοχή στρέφεται πλέον στη συνέντευξη Τύπου του διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος).




Ισχυρή ζήτηση και μειωμένες αποδόσεις στην ισπανική δημοπρασία
Νωρίτερα, το ισπανικό δημόσιο άντλησε ποσό ύψους 9,986 δισ. ευρώ - διπλάσιο του αρχικού στόχου - μέσω της έκδοσης μεσο-μακροπρόθεσμων τίτλων. Η ζήτηση στη δημοπρασία ήταν ισχυρή ενώ σημαντική μείωση παρουσίασε και το κόστος δανεισμού.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας εκδόθηκαν ομόλογα διάρκειας 3, 4 και 5 ετών με απόδοση από 3,384% έως 3,912%, έναντι αποδόσεως μεταξύ 4,871% και 4,848% κατά τις προηγούμενες αντίστοιχες δημοπρασίες.
Τα αποτελέσματα της ισπανικής δημοπρασίας, η οποία αποτέλεσε το πρώτο κρίσιμο τεστ για το 2012 όσον αφορά στη ζήτηση χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οδήγησαν σε περαιτέρω άνοδο των μετοχών ενώ ώθησαν προς τα πάνω και το ευρώ [EUR=X]

NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου