Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζητεί ο Άσμουσεν

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας (αριστερά) υποδέχεται το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν (δεξιά), στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις δήλωσε το εκτελεστικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Άσμουσεν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.




Ο κ. Άσμουσεν χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της Ελλάδας στο επτάμηνο, σημειώνοντας πως βλέπει τα πρώτα σημάδια μιας σταθεροποίησης, επισημαίνοντας όμως πως η ανεργία έχει φτάσει σε μη αποδεκτά επίπεδα.
Aνέφερε ακόμη πως είναι επικεντρωμένος στο να επιτύχει το τρέχον πρόγραμμα για την Ελλάδα, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Σόιμπλε περί νέου πακέτου, είπε πως δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου βοήθειας.
Παρέπεμψε επίσης στη δέσμευση του Eurogroup του Νοεμβρίου για περαιτέρω μέτρα βοήθειας υπό την προϋπόθεση της τήρησης των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.
Στις 16.30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του ευρωπαίου αξιωματούχου με τον Πρωθυπουργό.
Προηγήθηκε η του κ. Άσμουσεν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο γερμανός τραπεζίτης θα έχει επίσης συναντήσεις με τον επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας &  nbsp; Γιώργο Ζανιά, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιο Προβόπουλο και επιχειρηματικούς παράγοντες.

 naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου