Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Ρεν: Δεν είναι μονόδρομος το τρίτο πακέτο


Μετά από τις χθεσινές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων 'Ολι Ρεν δεν απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης, σημειώνοντας πάντως ότι οι δανειστές εξετάζουν και άλλα ενδεχόμενα για τη συνέχιση του προγράμματος.




Σε δηλώσεις του στη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat  ο κ. Ρεν ανέφερε ότι μετά την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος στήριξης το φθινόπωρο από την τρόικα, θα επαναξιολογηθούν πιθανοί τρόποι για τη συνέχιση και τη χρηματοδότηση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας. «Για παράδειγμα, η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής», είπε.

Η βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να βελτιωθεί με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής

Όλι Ρεν, ευρωπαίος επίτροπος
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο, τα σημαντικότερο θέμα είναι η ικανότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, καθώς και η ικανότητά της να εξασφαλίσει δημοσιονομικό πλεόνασμα.
 Σόιμπλε: Τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, όχι σε νέο κούρεμα
 Σημειώνεται πως ο κ. Σόιμπλε διέβλεψε χθες την ανάγκη χορήγησης τρίτου προγράμματος στήριξης στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα απέκλεισε την προοπτική νέου κουρέματος.
«Θα πρέπει να υπάρξει ακόμη ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα», δήλωσε ο γερμανός αξιωματούχος στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Άχρενσμπουργκ κοντά στο Αμβούργο.
Το France 24 για την Ελλάδα και τις γερμανικές εκλογές 
 Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη περικοπή του ελληνικού χρέους γιατί η εμπειρία από το πρώτο δεν ήταν ιδιαίτερα καλή.
«Οι Έλληνες δεν έχουν ανέβει ακόμα το βουνό», δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως οι ευρωπαίοι εταίροι θα έπρεπε να βοηθήσουν τη χώρα ώστε να μην πληρώνει τόσο υψηλά επιτόκια έναντι των δανείων που έχει λάβει.

       naftemporiki.gr
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου