Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Γονείς της μικρής Μαρίας το ζευγάρι των βουλγάρων ρομά

«Μίλησε» το DNA
http://www.naftemporiki.gr/fu/p/720856/638/399/0x00000000007e3e22/2/saska-rouseba-ypothesi-mikris-marias-boulgaria.jpg
Ένα ζευγάρι βούλγαρων ρομά είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, όπως έδειξαν τα τεστ γενετικού υλικού (DNA), λύνοντας το «μυστήριο» το οποίο προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον.




Τα αποτελέσματα των τεστ δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.
«Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που ονομάζεται Μαρία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβετλοζάρ Λάζαροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.
Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας, το οποίο επικαλείται δηλώσεις της Γιάνα Κάνεβα, υπεύθυνης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα.
Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες σχετικά με το εάν η μητέρα πούλησε το παιδί, κάτι που, αν ισχύει, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ποινή φυλάκισης.
Η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεφ ζουν επί αρκετά χρόνια σε οικισμό ρομά στο Νικολάεβο της Βουλγαρίας και χθες ανακρίθηκαν από την αστυνομία για την υπόθεση.
«Δεν είμαι σίγουρη ότι αυτή η Μαρία είναι κόρη μου, αλλά μπορεί κιόλας. Και σίγουρα δεν την πούλησα. Αν την είχα πουλήσει, θα ζούσαμε έτσι;», είπε η γυναίκα επιστρέφοντας στον οικισμό των ρομά μετά την ανάκρισή της.
Ο αδελφός του Ατανάς Ρούσεφ, Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας. Όπως ισχυρίζεται, η μικρή γεννήθηκε στην Ελλάδα, όταν οι γονείς της δούλευαν σε συγκομιδή ελιών και πορτοκαλιών. Οι γονείς άφησαν όμως, το μωρό τους στη χώρα μας, επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα, προκειμένου να επιστρέψουν μαζί του στη Βουλγαρία.
Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι από αυτούς υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).

           naftemporiki.gr
Πηγή: BBC, Reuters, ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου