Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μ. Μπόλαρης: «Πρόκληση για όλους τους πολίτες η Περιφέρεια»

Δηλώσεις Μπόλαρη για την Περιφέρεια
Πρόκληση για όλους
«Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να πάνε μπροστά την Περιφέρεια»





Ως μεγάλη πρόκληση για τους πολίτες περιέγραψε την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μάρκος Μπόλαρης. Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, επικρίνοντας τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης Τζιτζικώστα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο που εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση θα οδηγήσει στην κατάρρευσή της.
Μ. Μπόλαρης: «Πρόκληση για όλους τους πολίτες η Περιφέρεια»
Στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση, τη λειτουργία και τις προοπτικές της, αναφέρθηκε ο Μάρκος Μπόλαρης. Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ως «μια μεγάλη πρόκληση, κυρίως γιατί υπάρχει δυνατότητα στους πολίτες να αναλάβουν και να πάνε μπροστά τα θέματα της περιφέρειας με δικές τους ευθύνες».
Βέβαια, διευκρίνισε πως «για να υπάρξει δημοκρατία, χρειάζεται να λειτουργούν οι θεσμοί. Ο πολίτης σήμερα βιώνει την κατάρρευση και την απαξίωση των θεσμών. Υπάρχει απαξίωση στα κόμματα, τους πολιτικούς και τους συνδικαλιστές, προηγήθηκε στο συνεταιριστικό τομέα, υπάρχει μια προϊούσα απαξίωση στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς».
Μίλησε όμως και για τις διαφαινόμενες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της αυτοδιοίκησης. «Υπάρχουν ζητήματα», είπε, «που πρέπει να αλλάξουν στον «Καλλικράτη». Όμως το νομοσχέδιο που έχουν εμφανίσει θα οδηγήσει στην κατάρρευση της αυτοδιοίκησης, κυρίως στους δήμους. Θα οδηγήσει στην αδυναμία λήψης αποφάσεων. Είναι τεράστιο πολιτικό λάθος».
«Χρειάζεται άλλη λογική»
«Η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε ο κ. Μπόλαρης, «χρειάζεται εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς και το αντίστροφο. Ο δήμος πρώτα και στη συνέχεια η περιφέρεια είναι στο ορατό πεδίο του πολίτη. Οι πολίτες μπορούν να ασχοληθούν με τα θέματα της παραγωγικά και αναπτυξιακά, σημαντικότερης περιφέρειας της χώρας. Με μία άλλη λογική στην παραγωγική διαδικασία, το δευτερογενή τομέα και τις υπηρεσίες, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».
Από τις δηλώσεις του κ. Μπόλαρη δεν έλλειψε η αναφορά στον «αντίπαλό» του, περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. «Όταν ανέλαβε ο κ. Τζιτζικώστας», είπε, «ευχήθηκα τα πράγματα να αλλάξουν. Θέλω να μην κάνω κριτική στο πρόσωπο, αλλά στην πολιτική που ασκεί. Δυστυχώς, η σημερινή διοίκηση εμφανίζει έλλειμμα σχεδίου για να παρέμβει. Δεν βλέπω αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης της Περιφέρειας, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Ήρθε ένας νέος άνθρωπος, έντιμος. Έχει σημασία όμως ο τρόπος προσέγγισης. Καλύτερη αποτύπωση του χαμηλού επιπέδου του χαμηλού επιπέδου του περιφερειακού συμβουλίου είναι απλά, να διαβάζετε κάθε φορά τα θέματα».




 serreslife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου