Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μήνυση-πρόκληση κατά δημοσιογράφου

Ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Εμπρός» της Λέσβου, Στρατής Μπαλάσκας, συνελήφθη και οδηγήθηκε χτες στο αυτόφωρο ύστερα από μήνυση γυμνασιάρχη που υπηρετεί σε γυμνάσιο του νησιού και συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή.




Μόλις την περασμένη Παρασκευή ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973» συνοδευόμενο από δυο ανάλογες ταινίες μικρού μήκους.
Να σημειωθεί ότι ο δημοσιογράφος, όταν ενημερώθηκε τη Δευτέρα για τη σε βάρος του μήνυση και την κίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου, πήγε ο ίδιος στην αστυνομία, όπου και συνελήφθη.
Μάλιστα πέρασε όλη τη διαδικασία της σύλληψης (φωτογραφίες και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο τμήμα εγκληματολογικών ερευνών) για να μεταφερθεί στη συνέχεια με περιπολικό στην εισαγγελία, όπου και του απαγγέλθηκε η κατηγορία και παραπέμφθηκε να δικασθεί στο αυτόφωρο.
Στην έναρξη όμως της διαδικασίας χτες η πολιτική αγωγή του μηνυτή ζήτησε την αναβολή της δίκης(!) προκειμένου να καλέσει μάρτυρες που δεν είχε προτείνει κατά την κατάθεση της μήνυσης.
Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα και ανέβαλε τη δίκη για την ερχόμενη Τετάρτη.
Η αποκάλυψη
Η μήνυση κατατέθηκε μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο «Εμπρός» για τη δραστηριότητα του καθηγητή στο παρελθόν που συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή, αφού είχε αναρτήσεις στον προσωπικό του ιστοχώρο στις οποίες καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει τη «Χρυσή Αυγή», δημοσιοποιούσε άρθρα του Γκέμπελς και του Ρούντολφ Ες και δήλωνε περήφανος για το ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής.
Ως μάρτυρες υπεράσπισης του Στ. Μπαλάσκα προτάθηκαν στελέχη της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Λέσβου και ανάμεσά τους ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής, ο πρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Στρατής Αντώνας, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαρία Περδικούρη, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νίκος Χρυσάφης, ο δικηγόρος και αγωνιστής του αντιδικτατορικού αγώνα Απόστολος Κομνηνάκας ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στράτος Γεωργούλας κ.ά.

 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου