Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Σουλτς, Σβόμποντα και Βενιζέλος καλούν ΔΗΜΑΡ ενόψει ευρωεκλογών

Είχαν συνάντηση στις Βρυξέλλες
Οι τρεις άνδρες συζήτησαν το θέμα της συσπείρωσης των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, οι οποίες στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Σουλτς και αποφάσισαν «να προχωρήσει η ενιαία συνδιάσκεψη που έχει προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος  χωρίς κανένα αποκλεισμό».


Ως «ιδιαίτερα σημαντική» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση που είχε την Τρίτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της ΕΕ Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο ΕΚ Χάνες Σβόμποντα.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση τους απασχόλησε το θέμα της συσπείρωσης των πολιτικών δυνάμεων στην Ελλάδα, οι οποίες στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Σουλτς.

Μάλιστα, «συμφωνήθηκε να προχωρήσει η ενιαία συνδιάσκεψη που έχει προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος  χωρίς κανένα αποκλεισμό, έτσι ώστε να συγκροτηθεί ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο μέσα από ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες».

Όπως επισημάνθηκε στην συζήτηση η συγκεκριμένη πρόσκληση εξακολουθεί να αφορά και την Δημοκρατική Αριστερά και υπογραμμίσθηκε ότι «οι δυνάμεις που εκφράζονται στην Ελλάδα  από το  ΕΣΚ πρέπει να συσπειρωθούν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο».

Σε σχέση με την ελληνική οικονομία, και μετά την παρέμβαση του Γερμανού αντικαγκελάριου κ. Γκάμπριελ, τη Δευτέρα, που προκάλεσε δυσφορία στην Ελλάδα, επισημαίνεται από πλευράς ΠΑΣΟΚ πως «οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές έχουν καθαρή θέση για την Ελλάδα και στηρίζουν την μόνη υπάρχουσα στρατηγική της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής που ξανακάνει την Ελλάδα ανταγωνιστική και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, με τεράστιες δυσκολίες  και πολύ μεγάλο κοινωνικό πολιτικό κόστος αλλά αυτή είναι και η μόνη ασφαλής και χειροπιαστή προοπτική».

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου